Geen halve finale na zwakke tweede helft

KBC Gistel Oostende  C – K-Basketteam Kortrijk Two  72-55 (kwartfinale Beker van W-Vl)

De thuisploeg schoot best uit de startblokken maar K-BTK bood voldoende weerwerk om de bordjes halverwege het eerste quarter in evenwicht te houden (12-12) maar dan plaatste Oostende opnieuw een tussensprint en werd het quarter afgerond op 20-13. Totaal ander K-BTK in het tweede quarter dat nu wel vlot scoorde en de achterstand na amper 4 minuten omboog in 24-25 winst om het quarter af te sluiten bij 32-33. De tweede helft startte gelijk opgaand maar gaandeweg nam de thuisploeg toch het voortouw. Bij de bezoekers verliep de opbouw te traag, was de defense zwak en plukten ze nauwelijks offensieve rebounds. Het slotquarter werd dan ook ingegaan met een kleine achterstand (55-51) en alles leek dus nog mogelijk. Maar vrij snel werd daarentegen  duidelijk dat een overwinning ver weg was. Dit was wellicht het meest bedroevende quarter van de ganse competitie. Van enige samenspel of solide opbouw was nauwelijks sprake. Elke speler dacht de zaak te moeten forceren maar de individuele nummertjes leverden absoluut geen resultaat op. In de competitie was gebleken dat dit Oostende zeker te kloppen was en een halve finale er zeker in zat. Het tegendeel werd evenwel bewezen. Geen halve finale dus en een einde seizoen toch wel een beetje in mineur na een toch wel schitterend jaar.

Scoorden:  Thomas Vanfleteren, Jordy Lefevere 5, Tibo Spruytte, Gerben De Winter 6, Lars Wastyn, Thomas Witdouck 5, Pieter Destaebel 7, Birger Verfaille 8, Hobie Cottenier 19, Mathias Vandenbroucke 5.