Zwakke partij maar verdiend vice-kampioen

K-Basketteam Kortrijk Two – Melco Ieper C  65-51

Zo sterk en goed het eerste quarter was, zo zwak waren dan weer de quarters drie en vier. De thuisploeg startte furieus en liet Melco geen schijn van kans. Halfweg deze periode keek Ieper reeds tegen een 15-3 achterstand aan. Eind eerste quarter met 21-6 op het bord waarbij een bijzonder sterke Thomas Witdouck de helft van de punten voor zijn rekening nam, leek de wedstrijd reeds gespeeld. Maar het ging wellicht te vlot want in het tweede quarter begonnen de bezoekers ook te scoren en slaagde K-BTK er niet in om de kloof verder uit te diepen. In de laatste vijf minuten van het tweede quarter scoorde de thuisploeg welgeteld 2 punten. Rust: 37-21. Het derde quarter was niet om aan te zien: zwakke defense, geen organisatie, geen play, kortom bedroevend zwak behalve dan de laatste twee minuten waarin de score plots terug van 44-37 naar 51-37 kon worden omgebogen. De slotperiode verliep dan weer gelijk opgaand waarbij duidelijk was dat dit voor beide ploegen de seizoensafsluiter was en de kaarten reeds waren geschud. Later op de avond kwam dan toch het bericht dat Avanti Brugge kampioen was geworden na een overwinning op het veld van Iebac. K-BTK mag trots zijn op het seizoen dat het verdiend als vice-kampioen afsluit.

Scoorden:  Thomas Vanfleteren 6, Basil Dedecker, Tibo Spruytte 5, Loic Vancraeynest 8, Lars Wastyn 2, Thomas Witdouck 23, Pieter Destaebel 4, Birger Verfaille 3, Matthias Vandenbroucke 14.