Seizoensafsluiter in mineur

BC Asse-Ternat A  –  K-Basketteam Kortrijk A  89-69

We kunnen zeer kort zijn: dit was veruit de slechtste wedstrijd van het seizoen. Op geen enkel ogenblik leek de ploeg er echt zin in te hebben om het seizoen met een overwinning af te sluiten. De titel was natuurlijk reeds binnen en het was natuurlijk de laatste wedstrijd van het seizoen, maar als kampioen had K-BTK hier toch een betere prestatie moeten neerzetten. In het eerste quarter lieten de bezoekers het vooral in defense afweten. Bij de thuisploeg daarentegen lukte alles en zij sloten deze periode dan ook met duidelijke 23-11 cijfers af. In het tweede quarter ging het van kwaad naar erger. De shots lukten niet, de frustratie nam toe en de ploeg stond zonder animo op het veld. Asse-Ternat daarentegen speelde alsof hun leven ervan af hing en bouwde een maximale voorsprong van 28 punten (!) uit (50-22) om finaal te gaan rusten met een voor de kampioenen beschamende 52-28 op het scorebord. In het derde quarter liep het voor de bezoekers iets beter en konden ze min of meer gelijke tred houden met de thuisploeg maar van een stevige inhaalbeweging was er geen sprake. Van het sprankelende basket van het ganse seizoen was hier niets te bemerken. Ook dit quarter was voor de thuisploeg (24-21). Het slotquarter was dan ook een loutere formaliteit want het kalf was reeds lang verdronken. Uiteindelijk ging K-BTK met een twintiger de boot in wat toch wel zorgde voor een eindeseizoen in mineur.  Laten we die wedstrijd dan ook zo snel mogelijk vergeten en in gedachte genieten van de vele supermooie momenten die we dit jaar mochten meemaken. Bedankt coach en spelers voor dit unieke jaar. !

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 19, Amaury Tandt 9, Pallieter Bevernage 9, Ewout Samyn, Jasper Velghe 10, Stan Naudts 8, Hobie Cottenier, Robrecht Vanwijnsberghe 5, Jules Ryon 2, Jordy Lefevre 1, Jarit Fermaut 6.