Sterke tweede helft zorgt voor de overwinning

KBC Gistel Oostende  C.  – K-Basketteam Kortrijk Two   67-79

In de heenronde had K-BTK vlot gewonnen (67-51) maar inmiddels had de thuisploeg toch maar eventjes de tweede plaats in het klassement ingepalmd. Het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden tussen de nummers twee en drie in de klassering. Oostende nam de beste start en profiteerde van de vele balverliezen bij de bezoekers om 10 punten uit te lopen (18-8) maar K-BTK herpakte zich en sloot deze periode af met een 18-16 op het bord. In het tweede quarter grossierde  K-BTK in slechte passen, balverliezen, verkeerde inbounds en misverstanden. De thuisploeg maakte daar dankbaar gebruik van en liep opnieuw 11 punten uit (30-19). Mede onder impuls van Hobie werd gerust bij 40-35 en was alles nog mogelijk. Even zag het er naar uit dat K-BTK de wedstrijd zou verliezen op basis van de vrijworpen: de thuisploeg gooide alles binnen terwijl K-BTK nog niet eens aan 50% kwam. Maar plots leek alles toch een stuk vlotter te lopen. Halfweg het derde quarter stonden de bordjes gelijk (42-42) en na 6 minuten kwamen de bezoekers voor het eerst op voorsprong (44-45). Van dan af stond de ploeg van coach Steven als een stevig blok op het veld met Thomas Witdouck als sterke afwerker. De thuisploeg kreeg amper nog vaste voet aan de grond en zag K-BTK dit quarter afsluiten met een duidelijke 46-59 stand op het bord. In het slotquarter kwam het er vooral op aan om het hoofd koel te houden en de wedstrijd netjes onder controle te houden. Al bij al een verdiende overwinning waardoor de tweede plaats in de klassering verzekerd is en Avanti Brugge nog steeds geen kampioen is … Hoop doet leven !

Scoorden:  Thomas Vanfleteren 8, Tibo Spruytte 2, Gerben De Winter, Lars Wastyn, Thomas Witdouck 20, Pieter Destaebel 2, Jonas Derycke 7, Birger Verfaille 12, Hobie Cottenier 22, Mathias Vandenbroucke 6.