Onze kampioenen zorgen voor een onvergetelijke gala-avond

K-Basketteam Kortrijk A.  –  KBBC Duffel A.   102-77

Zaterdag 6 april 2019 moest en zou een onvergetelijke avond worden en dat werd het ook. De uitbundige vreugdetaferelen na het behalen van de titel op het veld van Hansbeke moesten sowieso een vervolg krijgen in de eigen sporthal KTA. Een afgeladen volle zaal, tientallen jeugdspelers die zorgden voor de nodige randanimatie en een sfeervolle zaal en cafetaria waren de vaste ingrediënten om er iets unieks van te maken. De wedstrijd zelf startte met een moeizaam eerste quarter. Wellicht was Duffel op revanche belust na de 77-117 pandoering die we hen thuis hadden toegediend. Duffel klampte aan en won zelfs verrassend het eerste quarter (21-22). En de bezoekers gingen op hetzelfde elan door in het tweede quarter. Pas op 2 minuten vóór de rust kwam K-BTK opnieuw aan de leiding (41-40) om uiteindelijk te gaan rusten met een 49-43 score op het bord. Niettegenstaande de luide aanmoedigingen van een meer dan enthousiast supporterslegioen slaagde de thuisploeg er niet echt in om Duffel in het derde quarter echt van zich af te schudden. Het slotquarter zorgde evenwel voor de ommekeer. Na amper 2 minuten keek Duffel reeds tegen een 20-puntenkloof aan (82-62) en die gaf K-BTK niet meer prijs. Kort voor affluiten zorgde Amaury voor de vijfde centuryscore van het seizoen. Bij de laatste korf die zorgde voor een 102-77 eindstand barstte het feest los en dit tot in de (zeer) late uurtjes.

Dit was meteen als kampioen de eerste en tevens laatste wedstrijd in het KTA en overigens ook de allerlaatste wedstrijd die deze ploeg in het KTA zou spelen onder de naam K-Basketteam Kortrijk. Vaarwel KTA, vaarwel de gezellige warmte van de familiale club … De toekomst zal moeten uitwijzen of die mooie momenten nog terugkomen!!

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 15, Amaury Tandt 21, Pallieter Bevernage 11, Jasper Velghe 16, Stan Naudts 9, Hobie Cottenier 7 , Robrecht Vanwijnsberghe 3, Andreas Staels, Jules Ryon 6, Jordy Lefevre 7, Ewout Samyn 2, Jarit Fermaut 5.