Oververdiende kampioen na een spetterende partij !!!

BBC Hyundai Hansbeke A.   –  K-Basketteam Kortrijk A.    71-74

Met meer dan 100 supporters trok K-BTK naar Hansbeke voor DE match van het seizoen. De druk lag natuurlijk bij de thuisploeg want zij moesten absoluut winnen om nog een kans te maken op de titel. K-BTK had de nodige lessen getrokken uit de heenwedstrijd en zou zich niet laten vangen aan een snelle start van Hansbeke. K-BTK kwam zelfs het best uit de startblokken en liet na 6 minuten een 7-12 noteren. Er werden evenwel iets te veel easy baskets gemist waardoor de thuisploeg uiteindelijk toch het eerste quarter winnend afsloot (24-19). Het tweede quarter kende een gelijk opgaand scoreverloop. Halfweg stond een 28-26 op het bord. Jarit zorgde voor de aansluiting (28-28) en een kleine voorsprong (28-30) maar finaal was het Jerome die met zijn 535ste punt van de competitie en het 2000ste van de ploeg de 28-32 op het bord zette. K-BTK won het quarter (10-15) maar zag Hansbeke in de slotseconden toch nog gelijk komen. Ruststand 34-34 en dus alles nog mogelijk. De thuisploeg startte best in het derde quarter, liep maximaal 8 punten uit (58-50) maar de bezoekers bleven rustig opbouwen en werden op geen enkel ogenblik naar huis gespeeld. Het slotquarter kende een bloedstollend verloop. De bezoekers leken het heft in handen te nemen en kwamen vrij snel tot op 4 punten terug (64-60 met nog 5 minuten te gaan) maar onmiddellijk sloeg Hansbeke terug om tot 69—64 uit te lopen. Met nog 1 minuut te spelen leek de thuisploeg gewonnen spel te hebben (71-68) maar een zoveelste driepunter van Jerome bracht de bordjes met nog 39 seconden te spelen in evenwicht (71-71). Een schitterende korf van Jules zorgde voor de 71-73 en finaal zorgde Stan van op de vrijworplijn voor de korf van de titel. De vreugdetaferelen die hierop volgden zullen voor altijd in het geheugen gegrift staan van coach, spelers en supporters. Unieke prestatie in de geschiedenis van de club.

Jammer dat dè kers op de taart, de promotie naar derde nationale met deze ploeg, door de fusie niet mogelijk is.

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 22, Amaury Tandt 11, Lars Wastijn, Ewout Samyn, Jasper Velghe 10, Stan Naudts 8, Hobie Cottenier, Robrecht Vanwijnsberghe, Maxime Watteyn, Jules Ryon 8, Jordy Lefevre, Jarit Fermaut 15.