Verhoopte verwachting niet ingelost !

Basket Willebroek A.  –   K-Basketteam Kortrijk Dames A.    62-57

Tegen de tweede in de rangschikking, hadden we in de heenronde al gezorgd voor een heuse stunt. Dus… waarom geen tweede keer. Op hun veld is dit natuurlijk moeilijker dan in eigen huis. K-BTK begon goed aan de match. Onze meisjes hadden weliswaar een goeie defense, waardoor het de viceleider kon beperken in punten, maar had zelf wel moeite met het vinden van de juiste optie. Een hoge score werd het dus niet na 10 minuten. Het tweede quarter was er eentje zoals het eerste. Moeite met inside passen, waardoor balverlies en enkele fastbreaks tegen. Toch kon K-BTK de voorsprong behouden. Mits iets minder balverliezen, zou de voorsprong toch nog iets groter moeten zijn. Ruststand: 26-30.
De thuisploeg begon goed aan de tweede helft, maar de bezoekers namen over. Een voorsprong van 10 punten werd opgebouwd, maar toen verziekte K-BTK terug in dezelfde ziekte van slechte passen en balverliezen. Een kleine voorsprong stond nog op het bord na 30 minuten: 43-45. In het vierde quarter ging de thuisploeg dan toch op en over Kortrijk. Jammer dat de opgebouwde voorsprong van quarter 3 niet behouden kon worden, waardoor de match in het derde quarter verloren werd. Toch een verdienstelijke partij, maar het was net niet.

Speelden: Amélie Gheysen 5, Nohaila Msili 8, Marlies Versavel 6, Emma Van den Broucke, Catherine Mortier 3, Catharina De Poorter  6, Tesse Kapenga 10, Yante Strumane  4, Vibe Bevernage 11, Luca Cordier 4.