Knappe prestatie !

KBBC Sparta Laarne A.  –  K-Basketteam Kortrijk B.   64-68

 De eerste ploeg van Laarne (die in 1ste nationale uitkomt) had dit weekend geen wedstrijd en dan weet je dat er wel eens wat verschoven kan worden in de selectie. Wat gevreesd werd bleek werkelijkheid en we zagen een versterkt Laarne aan de opworp komen. De eerste minuten gingen gelijk opgaand met vlotte scores langs beide zijden. Er werd hard gespeeld langs beide kanten en het was aanvankelijk de tegenstander die de match wat meer onder controle kreeg. Na 10 minuten spelen keken we tegen een 18-14 achterstand aan. Het tweede quarter was er eentje om rap te vergeten.. Weinig samenspel in aanval, veel slordige balverliezen en geforceerde doelpogingen. Aan de andere zijde van het terrein ging het echter wel beter en ook de shotters van Laarne waren op de afspraak. 23-17 leidt tot een 41-31 achterstand aan de rust.
Tijd om even de koppen bij elkaar te steken in de kleedkamer, de eerste helft te vergeten en de tweede helft aan te pakken alsof het een nieuwe wedstrijd zou zijn. En dat gebeurt ook! We starten vol vertrouwen aan de tweede helft, tonen een schitterende vechtlust in verdediging en beginnen ook goed af te werken. Naar losse ballen wordt er letterlijk gedoken en dankzij enkele fast-breaks, driepunters en goed uitgespeelde acties sluiten we dit schitterende quarter af met 11-25! 52-56 met nog 10 minuten op de klok, het belooft een thriller te worden. We komen even tot op 52-58, maar dan stokt de aanvallende scoringsmachine even en vindt Laarne zijn tweede adem. Langzaamaan weten de Oost-Vlamingen wat dichterbij te sluipen, maar dankzij een secure verdediging laten we hen niet meer dichter dan 2 punten komen. Een verlossende driepunter op 90 seconden van het einde en enkele vrijworpen zorgen ervoor dat we de overwinning niet meer in gedrang laten komen. 12-12 en 64-68. Zeer sterke 2e helft waarin we slechts 23 punten tegen krijgen, hier mogen we trots op zijn!
Door de nederlaag van Antwerp Giants zijn we ook al zeker van een top 3 in het klassement, dikke proficiat! Nog 2 op 3 in de laatste wedstrijden en we kunnen het seizoen op de 2e plaats afsluiten, wat een fantastisch resultaat zou zijn.

Speelden: Chayenne Scheurens, Laurie Lefebvre 16, Marie Roelstraete 4, Julie Flamey 3, Marie Vertriest 14, Ditte, Cylia Ducoulombier 25, Vere Bevernage 2, Margo Declercq 4, Elian Rysselinck