Gemakkelijke overwinning

K-Basketteam Kortrijk A.  –  Miners Beringen A.   93-59

 

De thuisploeg nam een bliksemstart. Na drie minuten stond reeds een 13-2 op het bord en het werd nog erger voor de Miners die in deze periode amper 8 puntjes konden aantekenen. K-BTK sloot dit eerste quarter af met duidelijke 19-8 cijfers. Ook in het tweede quarter bleef K-BTK de dominante ploeg en werd de kloof nog iets verder uitgediept om te gaan rusten bij 45-29. In een genietbare tweede helft kwam de zege van K-BTK nooit in het gedrang. Ook het derde quarter werd winnend afgesloten (20-15) maar het was vooral in een spetterend slotquarter dat de thuisploeg nog eens alle zeilen kon bijzetten om met behoorlijk machtsvertoon af te sluiten (28-15). Miners Beringen vormde op geen enkel ogenblik een bedreiging. Nu volgt een weekje rust om dan op verplaatsing de zo belangrijke partij te spelen op het veld van dichtste rivaal Hansbeke.

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 19, Amaury Tandt 11, Pallieter Bevernage 15, Jasper Velghe 14, Stan Naudts 3, Hobie Cottenier 5, Robrecht Vanwijnsberghe 1, Jordy Lefevre 15, Jules Ryon 8, Ewout Samyn, Maxime Watteyn 2.