Eén helft was voldoende voor de overwinning

K-Basketteam Kortrijk Two  –  Oostkamp B.    88-73

De thuisploeg zette meteen de toon en liep gezwind tot 17-2 uit na amper 7 minuten. Oostkamp kwam er in dit quarter nauwelijks aan te pas en moest willen of niet de wet van de sterkste ondergaan. K-BTK pakte daarbij uit met prachtig samenspel, mooi opgebouwde aanvallen en dito afwerking. Identiek scenario in het tweede quarter met Birger in een begenadigde “shotdag”. Met 5 driepunters op rij duwde hij Oostkamp nog iets dieper in de ellende. Ook dit quarter werd met ruime 27-17 cijfers afgesloten waardoor gerust kon worden met een comfortabele 54-26 op het bord. De tweede helft startte veelbelovend. De thuisploeg liet een maximale 34-punten voorsprong noteren 65-31 en dan ging plots het licht uit. Van het mooie basket viel nog weinig te merken. Geen vloeiende acties meer maar vooral veel slordigheden, povere afwerking en een zwakke defense waardoor Oostkamp aan de achterstand begon te knagen. Vooral het slotquarter was van een bedroevend niveau en werd dan ook met een veelzeggende 15-28 afgesloten. Dankzij een prachtige eerste helft werden de drie punten verdiend aan huis gehouden.

Scoorden:  Thomas Vanfleteren 9, Jordy Lefevere 12, Tibo Spruytte, Gerben De Winter 2, Lars Wastyn 1, Thomas Witdouck 18, Pieter Destaebel 7, Hobie Cottenier 2, Birger Verfaille 21, Stoffel Castelein 5, Matthias Vandenbroucke 11.