Opnieuw een tachtiger !

K-Basketeam Kortrijk Dames B.  –   Basket Blankenbereg A.   81-72

Dit weekend kregen we de vijfde uit het klassement op bezoek in de goedgevulde Mimosa. Na een nipt verlies met het kleinste verschil uit de heenwedstrijd waren we erop gebrand deze keer de winst thuis te houden. Het was aanvankelijk Blankenberge die de beste start nam en kort even tot 4-7 kon uitlopen. Zoals wel vaker gebleken dit seizoen zijn onze jeugdige dames eerder een diesel, raar maar waar, en hadden we wat tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Stap voor stap werd de wedstrijd in handen genomen en goed samenspel resulteerde in enkele mooie scores. Defensief werd het allemaal ook wat harder en ondanks 7 punten in de eerste 2 minuten kon Blankenberge slechts 13 punten maken dit quarter. Van 21-13 op het eind van Q1 naar 45-32 aan de rust, we kunnen stellen dat we er opnieuw een goed quarter hebben opzitten. Vooral op aanvallend vlak kregen we dankzij ons hoge tempo, van de tegenstander weinig weerwerk. 
Na de rust lieten we de teugels even los. Defensief werden teveel fouten gemaakt, de concentratie was er niet altijd en ook de vermoeidheid begon wat toe te slaan. Na een zware bekerwedstrijd op vrijdagavond en de wedstrijd van de U19 in de ochtend was het voor sommige speelsters reeds de derde wedstrijd dit weekend. Blankenberge weet stelselmatig dichterbij te komen. Met nog 10 minuten te spelen en een 63-57 stand kan de wedstrijd nog alle kanten uit en dat wordt ook duidelijk in de laatste 10 minuten. We weten ons aanvankelijk te herpakken en kunnen weer een tiental punten uitlopen op de tegenstander, maar dankzij een ultieme versnelling van Blankenberge komen ze plots weer gevaarlijk dichtbij met nog 2.5 minuten op de klok. Drie punten voorsprong is wat ons nog rest. Nadat de speelsters tot orde geroepen worden en zelf ook wat rustiger en minder opgejaagd beginnen te spelen kunnen we de match net op tijd terug in handen nemen en ons spel uitspelen. Een mooie overwinning tegen een niet te onderschatten tegenstander.

Speelden: Chayenne Schuerens 3, Margot Vandenberghe, Laurie Lefebvre 20, Marie Roelstraete 8, Julie Flamey 1, Marie Vertriest 14, Cylia Ducoulombier 16, Vere Bevernage 9, Elian Rysselinck 10.