Het nieuwe jaar goed ingezet !

Cobras Schoten Brasschaat A – K BTK Dames A   46-69

Zonder coach Nils, maar met een tactische voorbereiding op de vrijdagtraining, werd op zondagmorgen vroeg (bij sommige met kleine oogjes) vertrokken naar Schoten. Na een vlotte rit, zat de sfeer er in de kleedkamer al meteen in. Tijdens de opwarming werd door de thuisploeg aan een heel hoog percentage afgewerkt, dus men vreesde het ergste. Dit resulteerde dan ook meteen in een vlotte start van de thuisploeg. Na enkele minuten, gingen de bezoekers over naar een zone-defense en die werd minder gesmaakt door de thuisploeg. Door mooi samenspel en enkele rake shots, kwamen de bezoekers al snel op voorsprong. Het eerste quarter werd dan ook afgesloten met een 12-17 tussenstand. Eenzelfde spelbeeld in quarter 2. De thuisploeg vond geen antwoord op de switching-defense van K BTK en de kloof werd steeds verder uitgediept. Iedere Kortrijkse speelster die van de bank kwam, loste de verwachtingen perfect in, waardoor er vlot geroteerd kon worden. Er was mooi collectief samenspel en de Kortrijkse meisjes genoten zichtbaar van de match. De rust kon ingegaan worden met een 18-33 voorsprong.
Na een lange kleedkamerspeech van de thuisspelende coach, werd even gevreesd dat de thuisploeg zich tactisch heel goed had bijgesteld, maar niks was minder waar. Kortrijk ging op zijn elan verder en kon meteen de kloof wat vergroten. Gelukkig, want op het einde van de derde periode vielen de Schotense shots wel binnen en konden we het in zone niet meer belopen. De kloof werd kleiner, tijd voor de Kortrijkse coach voor een time-out en enige bijstelling in defense. Men herpakte zich goed en ook na 30 minuten stond een geruststellende voorsprong op het bord: 35-54.
Periode 4 moest er eentje worden om verstandig met de voorsprong om te gaan en om het publiek te laten genieten. Dit deed het ook, zowel de meegereisde supporters als de speelsters genoten. Niemand bij K BTK  kon uit de match gehouden worden, want stuk voor stuk toonde elke speelster haar kwaliteiten. Maar liefst 6 van de 9 speelsters speelden zich in de dubbele punten. Maar niet enkel de score telt, ook op defensief vlak een beresterke partij.
Tevreden coach, tevreden speelsters, tevreden publiek, wat wil men nog meer op een zondagmorgen. Op naar de volgende partij, volgende zaterdag thuis tegen Houtem, waar K BTK nog iets recht te zetten heeft. Supporters op post!
Speelden: Amélie Gheysen 4, Ruth Leire 10, Marlies Versavel 11, Catherine Mortier, Catharina De Poorter, Tesse Kapenga 11, Yante Strumane 12, Laurie Lefebvre 12, Luca Cordier 10