Walk-over tegen een zwak Zedelgem

K-Basketteam Kortrijk C  –  Lions Zedelgem B   73-37

In de heenronde had K-BTK pas op het einde van de wedstrijd het verschil kunnen maken en de wedstrijd met 57-64 cijfers gewonnen. In de terugwedstrijd wilde de thuisploeg het zeker zo ver niet laten komen. K-BTK vloog er meteen in met 3 driepunters op rij en liep zelfs tot 14-0 uit. Dan sloop een lichte nonchalance in de ploeg waardoor Zedelgem iets meer in de match kwam zonder evenwel te dreigen. Met duidelijke 24-10 cijfers werd het eerste quarter afgesloten. Identiek scenario in het tweede quarter. Zedelgem kwam er nauwelijks aan te pas, scoorde amper 5 punten en zag de thuisploeg steeds verder uitlopen. Ruststand: 49-15 en wedstrijd natuurlijk gespeeld. Een compleet ander beeld na de rust. Zeer zwakke start van beide ploegen in het derde quarter. Rommelig basket was de rode draad doorheen dit quarter dat dan ook met bijzonder lage 10-11 cijfers werd afgesloten. Ook in het slotquarter weinig beterschap. De wedstrijd sleepte zich naar het einde. Iedereen, behalve de refs die maar bleven fluiten, hoopte dat de wedstrijd zo snel mogelijk gedaan was. Overwinning met zware cijfers waarbij enkel de eerste helft aangenaam om volgen was.

Scoorden:  Bram Vandeweege 11, Michiel Folens 6, Louis Logie 2, Bouwe Dierick 2, Ismael Berrahou 7, Cedric Smits 2, Stefano Deltour 10, Maxime Seys 4, Guillaume Bernard 6, Cedric Lefevere 11, Louis Seys 12, Maxime Decaluwé.