Bloed, zweet en tranen maar … de 3 punten bleven in Kortrijk !

K-Basketteam Kortrijk A  –  Sgolba Aalter A   72-68

De eerste wedstrijd van de terugronde kondigde zich aan als een moeilijke partij. Maar daar was in het eerste quarter weinig van te merken. De thuisploeg sloeg genadeloos toe en walste met onder meer 6 driepunters in dit quarter over Aalter om met duidelijke 26-13 cijfers af te sluiten. Ook het tweede quarter startte goed. Bij een maximale voorsprong van 15 punten (28-13) ging bij de thuisploeg plots het licht uit. De coach van Aalter had zijn defense bijgesteld en K-BTK kwam nauwelijks nog tot scoren. Aalter heeft trouwens niet voor niets de beste defense van de reeks en dat hebben ze zeker in dit quarter ten volle bewezen. De rollen leken compleet omgedraaid en de thuisploeg verloor dit quarter dan ook (15-24) om de rust in te gaan met een kleine voorsprong (41-37). Het kon nog alle richtingen uit en dus beloofde de tweede helft bijzonder spannend te worden. Aalter kwam het best uit de kleedkamer en nam snel de leiding (41-42) maar K-BTK liet niet begaan en bood stevig weerwerk. De score ging gelijklopend op en toch was het opnieuw Aalter dat het quarter winnend afsloot (14-15). Met nog amper drie punten voorsprong (55-52) werd het slotquarter aangevat. Heel even kwamen de bezoekers nog op voorsprong (57-59) maar dan zorgden Stan en Pallieter op cruciale momenten voor de nodige ademruimte wanneer Aalter dreigde de bovenhand te nemen. Het bleef spannend tot het bittere eind en toen het eindsignaal uiteindelijk weerklonk was een algemene zucht van opluchting en tevredenheid te horen tot ver buiten de sporthal. Op nu naar een volgende moeilijke opdracht volgende week zondag op het veld van Oudenaarde.

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 17, Amaury Tandt 3, Ewout Samyn, Jasper Velghe 10, Stan Naudts 18, Hobie Cottenier 3, Robrecht Vanwijnsberghe 2, Maxime Watteyn, Jules Ryon 2, Andreas Staels, Pallieter Bevernage 8, Jarit Fermaut 9.