Spanning tot de laatste seconde!

Wytewa Roeselare A.  –   K-Basketteam Kortrijk Dames A.  66-68

Waren onze dames nog de K-BTK Facebook pagina aan het checken of de heren A nu écht de enige ploeg was die dit weekend moest aantreden? Of was het eerder omdat je op een andere vrijdagavond omstreeks 21u eerder languit in de zetel naar de The Voice Senior kijkt? In elk geval waren we in de eerste minuten niet direct wakker en keken dan ook snel tegen een 9-3 achterstand aan. Na een drietje van Marlies kwamen we echter stilaan in de match. Snauwaert liep bij Roeselare al snel tegen haar derde fout én vervanging aan en op het eind  van de 1ste periode  was alles te herdoen : 16-17.
Bij aanvang van het 2de quart liepen we met o.a. een steal van Laurie en een shot van Triene snel tot 16-23 uit. Doch enkele veel te gemakkelijk toegestane doelpogingen deden dit echter even snel weer teniet. De inbreng van Marlies bracht vervolgens terug meer rust in de ploeg. Vibe met een steal en de nodige commotie rondom exit van hun guard (technische + vrijwillige) bracht ons tot een 32-39 ruststand. Wytewa niet terug in de match laten komen was dan ook het credo aan de pauze.
De snelle inbreng na rust van Snauwaert en – zo zei een specialiste naast mij – hun box and one deed ons echter pijn en al snel was de voorsprong weg : 42-43. Toch bleven we steeds de leiding behouden maar te onrustige offensive plays leidden ‘slechts’ naar 49-52 op het eind van de 3de periode. We kregen eenzelfde spelbeeld in het slotquart waar de thuisploeg voor de eerste keer op voorsprong kwam:  57-56.  Het werd nog 60-60 via korven van Luca en Laurie halfweg dit quart. Minuut 36 leek daarna voor Marlies een ideaal moment voor haar 2de driepunter: 60-63. Het werd  zelfs 63-65 op 45sec. van het einde. Vibe deed er via vrije worp nog een puntje bij : 63-66. De hele bank hoorde coach Nils ‘geen driepunter” roepen, maar Snauwaert’s bom deed het toch: 66-66 op 22 sec. van het eindsignaal. We kregen meteen een thriller time, waarna Laurie on the buzzer in een allerlaatste poging foutief werd afgestopt. Ijzig kalm zette ze de twee vrijworpen succesvol om waardoor de eindstand op het bord 66-68  kwam. Eén of andere Hollywood filmproducer had dit scenario ongetwijfeld niet beter kunnen schrijven. En bovenal: Dames A op naar een dubbele ontmoeting tegen Boom B in de halve finales van de Beker van Vlaanderen !

Speelden: Nohailla Msili 7, Marlies Versavel 14, Vere Bevernage, Catherine Mortier 6, Catharina De Poorter 2, Yante Strumane 10, Vibe Bevernage 10, Laurie Lefebvre 15, Luca Cordier 4.