Meer dan ooit stevig aan de leiding

K-Basketteam Kortrijk A  –  De Westhoek Zwevezele A    84-67

Coach Wyseur had zijn spelers gewaarschuwd want Zwevezele zat in de winning mood en zou zeker niet naar Kortrijk afreizen om de drie punten als een Kerstgeschenk aan te bieden. En de thuisploeg had de boodschap duidelijk goed begrepen. In een mum van tijd stond het 9-0 en liep de score verder op om het eerste quarter met ruime 23-13 cijfers af te sluiten. In het tweede quarter hield Zwevezele min of meer gelijke tred vooral dankzij Petitpierre en Bourdeaux maar uiteindelijk kon K-BTK rusten met een 45-33 stand op het bord. Gelijkaardig vertoon in het derde quarter. De bezoekers speelden aardig mee maar de thuisploeg liet hen nooit dichter dan op 9 punten komen (59-50). Dat Zwevezele dit quarter naar zich toe trok (16-17) was daarbij niet eens zo erg. Vooral omdat in het slotquarter opnieuw geen maat stond op de troepen van coach Bert. Vooral in de tweede helft van deze periode werd de kloof nog wat verder uitgediept om de eerste ronde finaal af te sluiten met een verdiende elfde overwinning. De start van de terugronde belooft zwaar te worden maar met twee overwinningen meer dan de naaste concurrenten kan deze ploeg alleen maar trots zijn op de geleverde prestaties en hoopvol uitkijken naar 2019.

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 29, Amaury Tandt 17, Ewout Samyn, Jasper Velghe 7, Stan Naudts 5, Hobie Cottenier 1, Robrecht Vanwijnsberghe 6, Maxime Watteyn, Jordy Lefevre, Pallieter Bevernage 2, Jonas Derycke, Jarit Fermaut 17.