Sterke collectieve prestatie leidt naar verdiende winst

RHK Oostende B – K-Basketteam Kortrijk Two    63-87

K-BTK nam de beste start waarbij Thomas Witdouck met 7 punten op rij meteen de toon zette. In tegenstelling tot de voorbije weken stond nu een goed draaiende ploeg op het veld. Via mooi samenspel, degelijke passing en een vlotte afwerking liepen de bezoekers verder uit om dit quarter winnnend af te sluiten met hoopgevende 18-24 cijfers. In het tweede quarter ging de score gelijk op. K-BTK speelde nog steeds op niveau maar slaagde er niet in om de kloof verder uit te diepen. Vooral van op de vrijworplijn lieten de bezoekers heel wat punten liggen terwijl Oostende daarentegen nauwelijks een vrijworp miste. Ruststand 35-44. Tot halfweg het derde quarter bleef de voorsprong schommelen tussen 6 en 10 punten. Maar dan leek plots alles een stuk gemakkelijker. Er werd vlotter gescoord en de thuisploeg moest de rol lossen. Met een geruststellende 52-67 op het scorebord werd het slotquarter aangevangen. En ook in dit quarter bewees onze Two dat deze ploeg het potentieel heeft om de top van de klassering te spelen. Oostende kwam er nog nauwelijks aan te pas terwijl de Kortrijkse scoringsmachine op volle toeren bleef draaien. Deze periode werd dan ook met duidelijke 11-20 afgesloten. Mooi eindresultaat (63-87) en vooral ook belangrijk voor de klassering door de nederlagen van Avanti Brugge, Oostkamp en Wielsbeke, rechtstreekse concurrenten voor de top drie.

Scoorden:  Thomas Vanfleteren 13, Jelle Beelprez 4, Thibault Spruytte, Gerben De Winter 7, Jordy Lefevre 14, Thomas Witdouck 15, Pieter Destaebel 3, Hobie Cottenier 16, Birger Verfaille 10, Stoffel Castelein, Mathias Vandenbroucke 5.