Nipte nederlaag na een schitterende tweede helft

K-Basketteam Kortrijk A  –  BBC Hyundai Hansbeke A    74-77

Heel even kon K-BTK gelijke tred houden met Hansbeke maar halfweg het eerste quarter duwden de bezoekers het gaspedaal iets steviger in en liepen meteen 10 punten uit (12-22). De thuisploeg werd op alle vlakken overklast door een gestalterijk Hansbeke. K-BTK werd koud gepakt op snelheid en efficiëntie. Geen beterschap in het tweede quarter. De defense liet het afweten en ook de shots bleken maar niet te willen lukken. De bezoekers daarentegen bleven even doeltreffend en bouwden de voorsprong dan ook gezwind uit. Voor het eerst dit seizoen keek de thuisploeg bij de rust aan tegen een ongebruikelijke, zware achterstand 32-50. Vermoedelijk hield coach Wyseur een donderpreek in de kleedkamer want in het derde quarter kreeg het publiek als het ware een herboren K-BTK te zien. Met een duidelijke 14-0 werd de achterstand op amper 5 minuten tijd tot 4 punten herleid (46-50). Twee minuten later stonden de bordjes gelijk (58-58) en leek alles opnieuw mogelijk. Van dan af ging de score gelijk op. De thuisploeg won dit quarter overtuigend (29-16) en ging met volle overgave het slotquarter met een  61-66 stand op het bord in. Halfweg deze periode leek met 67-67 op het scorebord alles opnieuw te herdoen. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Jammer dat de mannen in het grijs zich in de slotfase een paar keer bezondigden aan dubieuze beslissingen. Met nog één minuut te gaan opnieuw een gelijke stand: 74-74. Daarop scoorden de bezoekers 1 vrijworp (74-75). Een time-out van coach Bert liet K-BTK toe om de bal in te geven op de helft van Hansbeke met nog slechts 6 seconden op de klok. Spanning alom want een stuntzege leek in de maak. De bal kwam evenwel in de verkeerde handen terecht en niet de thuisploeg maar Hansbeke maakte de klus af:74-77. K-BTK verloor weliswaar de wedstrijd maar sneuvelde op het veld van eer tegen wellicht de sterkste en meest complete ploeg van de reeks. Het moge duidelijk zijn dat de match niet in het slot maar in de eerste helft werd verloren. De manier waarop in de tweede helft werd terug geknokt, heeft aangetoond dat we ons alvast kunnen meten met alle ploegen in 1ste landelijke.

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 27, Amaury Tandt 11, Ewout Samyn, Jasper Velghe 5, Stan Naudts 14, Hobie Cottenier, Robrecht Vanwijnsberghe 1, Andreas Staels, Jules Ryon 6, Jordy Lefevre, Pallieter Bevernage, Jarit Fermaut 10.