Dit fanionteam blijft verbazen !

Miners Beringen A  –  K-Basketteam Kortrijk A     76-91

Een trip naar het verre Beringen op een sombere zondagnamiddag is op zich reeds geen godsgeschenk en als de ploeg dan ook nog een zwakke start neemt, dan durft een mens al eens denken “ was ik maar bij moeder thuis gebleven”. In het eerste quarter liep het bij K-BTK voor geen meter. De shots lukten niet en de defense was ondermaats waardoor de thuisploeg dit quarter dan ook verdiend winnend afsloot (24-15). Ook in het tweede quarter leek de malaise zich verder te zetten. Beringen liep maximaal 15 punten uit (35-20) maar halfweg de tweede periode leken de bezoekers dan toch het goede ritme en vooral de weg naar de korf te hebben gevonden. De voorsprong van de thuisploeg slonk zienderogen. Het quarter werd winnend afgesloten (19-23) waardoor met een geruster hart kon gerust worden met een mildere 43-38 op het bord. Spetterende start van het derde quarter en na amper drie minuten stonden de bordjes gelijk (46-46). Beringen voelde de bui hangen en ging nog krampachtiger verdedigen waarbij ze aardig wat fouten begonnen te maken. Jammer dat we het van op de vrijworplijn even lieten afweten want anders was de voorsprong op het einde van deze periode nog groter geweest dan de 56-59 die nu werd genoteerd. In dit quarter ontpopte Jarit zich overigens als de man van de match. Zijn ploeggenoten bedienden hem met schitterende assists die hij vlekkeloos afwerkte. K-BTK startte het slotquarter met 3 driepunters op rij en dit bleek meteen het startschot voor een schitterend slot. Niettegenstaande een mindere start bleef de ploeg er in geloven en nam dankzij een sterke collectieve prestatie de drie punten mee naar Kortrijk. Het succesverhaal blijft voortduren … maar zaterdag staat alweer een bijzonder belangrijke wedstrijd op het programma tegen een ijzersterk Hansbeke. Net als bij vorige thuiswedstrijd wordt alles in het werk gesteld om onze mannen maximaal te steunen. Dus, supporters allen op post !

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 16, Amaury Tandt 18, Ewout Samyn, Pallieter Bevernage, Jasper Velghe 7, Stan Naudts 13, Robrecht Vanwijnsberghe 2, Hobie Cottenier 8, Jules Ryon 4, Jordy Lefevre, Jarit Fermaut 23.