Op het nippertje …. maar verdiend!

 K-Basketteam Kortrijk Dames A – Basket Willebroek A    67- 63

                                                                    De hoger geklasseerde bezoeksters namen onmiddellijk de wedstrijd in handen en speelden in een mum van tijd een 4-9 voorsprong bijeen. Tijd voor een noodzakelijke time-out. De richtlijnen die coach Nils meegaf deed wonderen. De Willebroekse aanval vond geen gaatje meer in de verbeterde Kortrijkse defense terwijl de snelle tegenaanvallen collectief werden afgewerkt. De achterstand werd omgetoverd in een 22-11 voorsprong om de 1ste periode af te sluiten. Zoals bij de aanvang van de wedstrijd namen de bezoeksters opnieuw de bovenhand, scoorden terug vlotter en in defense beperkten ze de scoremogelijkheden van de thuisploeg tot 10 punten. Het kwam zowaar tot een gelijke stand (32-32) om de eerste helft af te ronden.
Na de pauze zagen we opnieuw het sprankelend K-BTK van de 1ste periode. Het vlotte samenspel en de goede afwerking kregen opnieuw de bovenhand. Om beurten scoorden de Kortrijkse dames in spektakelvolle aanvallen: Yente en Emma lieten zich niet pramen terwijl Catharina en Vibe elk een deugddoende bom voor hun rekening namen. De schwung zat er terug in en met een 53-42 voorsprong werd het slotquarter aangevat.Willebroek scoorde als eerste in het slotquarter, de thuisploeg bezondigde zich aan enkele onnodige foutieve contacten die de tegenstrever tot 5 maal toe succesvol aan de vrijworp-lijn bracht. Ze voelden dat er meer in zat, namen opnieuw de bovenhand en bleven genadeloos scoren. Het werd zowaar 62-59 op minder dan één minuut van het einde ! Om balbezit te krijgen veroorzaakten de Willebroekse dames op hun beurt foutieve contacten wat Kortrijk toeliet de noodzakelijke wedstrijdpunten verdiend thuis te houden.

Speelden:  Ruth Leire 2, Msili Nohaila 3, Laurie Lefebvre 2, Emma Vandenbroecke 11, Marlies Versaevel 15, Catherine Mortier, Catherina Depoorter 9, Yante Strumane 9, Vibe Bevernage 12, Luca Cordier 2, Tesse Kapenga 2.