Huilen met de pet op …

K BBC Oostkamp B  –  K-Basketteam Kortrijk Two    82-64

De wedstrijd kwam bijzonder traag op gang want de eerste punten werden pas na ruim 2 minuten gescoord. K-BTK nam toen de wedstrijd in handen en liep vlot 6-15 uit halfweg het quarter. Maar in amper drie minuten tijd  gaven de bezoekers de voorsprong compleet uit handen. Plots leek het samenspel zoek en leidden de éénmansacties niet tot resultaat. Resultaat: 18-20 na tien minuten. In het tweede quarter ging het van kwaad naar erger. Er werd een potje “rommelbasket” gepresenteerd van de bovenste plank. Er ging geen dreiging uit van K-BTK en de afwerking bleef beneden niveau terwijl de thuisploeg de geboden kans dankbaar aannam en met snel samenspel een verdiende 30-15 quarterwinst liet noteren. Ruststand 48-35. Wie gehoopt had op een betere tweede helft kwam bedrogen uit. Een onherkenbaar K-BTK stapelde de turnovers op, slaagde er nauwelijks in om een stevige defense op te zetten en moest dan ook met lede ogen aanzien dat Oostkamp nog verder uitliep. De 15-9 quarterstand spreekt boekdelen. Halfweg het slotquarter had Oostkamp een maximale voorsprong van 27 punten (73-46) maar dankzij Matthias Vandenbroucke die een beresterke tweede helft speelde nadat hij overigens voordien keihard met zijn hoofd tegen de muur terecht gekomen was, kon de scha(n)de beperkt worden. Verdiende overwinning van Oostkamp en heel wat stof tot nadenken voor coach en spelers van K-BTK. Deze ploeg kan veel beter …

Scoorden:  Thomas Vanfleteren 4, Jelle Beelprez 4, Thibault Spruytte 1, Gerben De Winter 2, Emiel Declercq 3, Thomas Witdouck 8, Pieter Destaebel 7, Jonas Derycke 4, Birger Verfaille 8, Stoffel Castelein 3, Mathias Vandenbroucke 20.