Spannend tot laatste seconde !

B.M. Waregem  A.  –   K-Basketteam Kortrijk Dames A.    57-58

 Belangrijke, weliswaar nipte overwinning voor onze dames die dringend punten moeten verzamelen om in het klassement uit de onderste regionen te geraken. Hoewel er langs beide zijden weinig doeltreffendheid was, wist Kortrijk gelijke tred te houden met de thuisploeg. Ook in het 2de quart bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat met miniem verschil van kamp werd gewisseld,  het scorebord vertoonde een  27-26 ruststand.
Na de pauze scoorde K-BTK iets vlotter. Nohaila en Marlies lieten zich niet pramen en scoorden vlot. De Kortrijkse dames namen resoluut de leiding wat een 40-44 stand op het scorebord bracht om het slotquart in te gaan. Waregem als thuisploeg begon resoluut en was niet zinnens zich over te geven. Het werd een waar zij-aan-zij gevecht, iedere ploeg nam  beurtelings de leiding, zij het met een paar luttele punten. Tot op 21 seconden van het eind-signaal Yante de winnende korf scoorde. De overblijvende tijd werd nog handig uitgespeeld door Kortrijk die meteen de zeer belangrijke overwinning naar huis meenam.

Speelden:  Amélie Gheysen, Laurie Lefebvre, Nohaila Msili 17, Marlies Versavel 18, Emma Van Den Broucke 3, Catherine Mortier 2, Catharina De Poorter 2, Yante Strumane 6, Vibe Bevernage 6, Luca Cordier 4,