Sterke partij tegen een zwak Iebac

K-Basketteam Kortrijk Two – Iebac Ieper A.     86-48

Birger zorgde met twee driepunters meteen voor een vlotte start en werd daarin gevolgd door Thomas Witdouck. Iebac kwam er nauwelijks aan te pas en scoorde pas na 5 minuten de eerste korf. De thuisploeg bouwde met sprekend gemak de voorsprong verder uit om het eerste quarter af te sluiten met overduidelijke 25-5 cijfers. Dat een te grote voorsprong niet altijd garant staat voor een aantrekkelijk vervolg van de wedstrijd werd nog maar eens bewezen. K-BTK verviel in slordigheden en nonchalance, niet alleen in offense maar ook in defense tot groot ongenoegen van coach Deprez. De ruststand was nog steeds riant (42-21) maar had beslist een duidelijker verschil moeten aantonen. In de tweede helft werd opnieuw met meer concentratie gespeeld en werd met mooier collectief basket de wedstrijd rustig uitgespeeld. Dit bood aan de coach een unieke kans om maximaal te roteren en iedereen voldoende speelminuten te geven. Achteraf kregen we te horen dat het target van de ploeg er onder meer in bestond om de tegenpartij geen 50 punten te laten maken. Met een verdiende 86-48 eindstand op het bord  was meteen ook die opdracht volbracht. Op nu naar een resem moeilijker wedstrijden.

Scoorden:  Thomas Vanfleteren 4, Jelle Beelprez 5, Thibault Spruytte 5, Jordy Lefevre 5, Thomas Witdouck 22, Pieter Destaebel 11, Hobie Cottenier, Birger Verfaille 12, Stoffel Castelein 4, Jonas Derijcke, Matthias Vandenbroucke 15, Basile Dedecker 3.