Ruim verdiende century-score

K-Basketteam Kortrijk A.  –  Red Vic Wilrijk A.    106-82

Met Wilrijk kwam een ploeg uit de middenmoot op bezoek. Vrij snel werd duidelijk dat het geen makkelijke opdracht beloofde te worden tegen een gestalterijke ploeg met veel body en power. De thuisploeg kende dat ook een eerder moeizame start en vond niet meteen de passende antwoorden op de powerplay van de bezoekers. Het eerste quarter werd nipt verloren (18-19). Vanaf het tweede quarter begon de ploeg op temperatuur te komen. Het samenspel werd er precies beter op en vooral de weg naar de korf werd een stuk makkelijker gevonden. Vijf van de thuisspelers deden met driepunters hun duit in het zakje waardoor de rust werd gehaald met een relatief geruststellende 52-41 op het scorebord. De vrees voor het soms mindere derde quarter bleek totaal ongegrond. De ploeg bleef vlot samenspel combineren met een goede afwerking en een sterke defense. K-BTK ging het slotquarter in met een ruime 78-61 voorsprong. En in dit vierde quarter staken de mannen van coach Wyseur nog een tandje bij tot groot genoegen van wedstrijdsponsor Xennix die met aardig wat supporters was komen opdagen. De century-score werd probleemloos gehaald en zelfs goed overtroffen. Met een 106-82 eindstand werd meteen de vijfde overwinning binnen gehaald op 6 wedstrijden.

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 31, Amaury Tandt 20, Ewout Samyn 5, Jasper Velghe 18, Stan Naudts 13, Hobie Cottenier 8 , Robrecht Vanwijnsberghe 4, Jules Ryon, Jordy Lefevre 7, Maxime Watteyn, Jarit Fermaut.