Collectief sterke wedstrijd

K-Basketteam Kortrijk Two – Avanti Brugge A     78-61

Tegen een tot dan ongeslagen Avanti Brugge beloofde het voor de boys van coach Deprez een bijzonder moeilijke opdracht te worden. De bezoekers hadden overigens heel wat supporters bij maar op deze toch wat ongebruikelijke wedstrijddag kon ook de thuisploeg rekenen op een grote, luidruchtige aanhang. Het eerste quarter verliep dan ook in eerste instantie vrij gelijk opgaand. Pas na een vijftal minuten kon K-BTK een eerste kleine kloof slaan (18-12) om uiteindelijk het eerste quarter winnend af te sluiten (23-18). In het tweede quarter kwam de thuisploeg nog beter op dreef en wist de weg naar de korf gemakkelijker te vinden. Via een maximale voorsprong van 11 punten (33-22) werd de eerste helft finaal afgesloten met een meer dan hoopgevende 37-29 op het scorebord. Ook in de tweede helft toonde K-BTK dat er een sterk collectief geheel op het veld stond. De machine draaide geolied waardoor ook dit quarter winnend werd afgesloten (21-16). In het slotquarter kwam Avanti nog heel even de neus aan het venster steken maar dankzij een driepunter van Hobie op het goeie moment kreeg de thuisploeg opnieuw ademruimte. De wedstrijd werd verder op een verstandige en efficiënte manier gecontroleerd waardoor de verdiende overwinning nooit in gevaar kwam. Mooie prestatie die naar een voorlopige tweede plaats leidt maar in de moeilijke novembermaand om bevestiging vraagt.

Scoorden:  Thomas Vanfleteren 4, Jelle Beelprez, Thibault Spruytte 2, Gerben De Winter, Jordy Lefevre 11, Thomas Witdouck 13, Pieter Destaebel 10, Hobie Cottenier 9, Birger Verfaille 16, Stoffel Castelein 9, Jonas Derijcke 4.