Dik verdiende overwinning

K-Basketteam Kortrijk Two (+5)  –  BBC Poperinge A     77-58

Met Stoffel Castelein terug uit blessure en een voorgift van 5 punten beloofde het toch een zware dobber te worden tegen de stoere eerste provincialer uit Poperinge.
De thuisploeg startte vrij goed en kon de kleine voorsprong quasi gedurende het ganse quarter consolideren. Het was vooral de sterke defense die er voor zorgde dat Poperinge op achtervolgen aangewezen bleef. In offense werden net iets te veel kansen de nek omgewrongen om een grotere voorsprong uit te bouwen. Een 24-20 stand na het eerste quarter gaf toch reeds een aangenaam gevoel. In het tweede quarter kwam Poperinge toch iets meer opzetten. Hun driepunters troffen  vaker raak en bij de thuisploeg begon de foutenlast toch wel door te wegen. Toch kon K-BTK de rust ingaan met een kleine voorsprong (38-35). Het kon dus nog alle richtingen uit. Het derde quarter bracht evenwel geen duidelijkheid. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht (14-14) en dus zou het slotquater uitsluitsel moeten geven. Poperinge, dat slechts met zeven spelers aantrad, kreeg het fysiek stilaan wat moeilijker, ging vaker in de fout en zag dat een frisser (jonger ?) K-BTK stilaan een grotere kloof aan het uitbouwen was. Finaal werd het nog een vrij ruime en bovendien zeer verdiende overwinning voor de thuisploeg die na de uitschakeling van 2 eersteprovincialers meteen een ronde verder gaat in de Beker van West-Vlaanderen.
Dikke proficiat aan spelers en trainer.

Scoorden: Thomas Vanfleteren 8, Jelle Beelprez 3, Thibault Spruytte 2, Gerben De Winter, Jordy Lefevre 17, Thomas Witdouck 5, Pieter Destaebel 13, Jonas Derycke 4, Birger Verfaille 3, Stoffel Castelein, Hobie Cottenier 15, Quinten Derous 2.