Beker van Vlaanderen

K-Basketeam Kortrijk Dames A –  DBC Osiris Aalst A   58-42

Beide 1ste Landelijke ploegen kwamen ongeconcentreerd aan de start van deze Bekerwedstrijd. Veel balverliezen, slechte passes en slecht gerichte doelpogingen, basket onwaardig. Nà 8 minuten stond er een onvoorstelbare 3-7 stand op het scorebord. De 3 punten van onze dames kwamen uit 3 vrijworpen, geen enkel rechtstreekse fieldgoal was geslaagd !!! Coach Nils wist niet wat hij zag en gebruikte zijn 2de time-out om orde op zaken te stellen. We kregen opeens een heel andere Kortrijkse ploeg te zien, alles lukte nu en het 1ste quart eindigde op een behoorlijke 13-11 stand.
Ook in de 2de periode verzorgden onze dames hun spel. Er werd mooi samengespeeld, de kansen kwamen er en de afwerking lukte beter dan in het eerste quart. Er werd van kamp gewisseld met een behoorlijke 30-22 voorsprong.
Bij de hervatting viel de thuisploeg in herhaling van het eerste quart. De bezoekers daarentegen profiteerden van de onhandigheden van de thuisplog om het evenwicht op het scorebord te herstellen. Het werd zowaar 37-36om het slotquart in te gaan. Maar de roodhemden herpakten zich opnieuw en scoorden 5 punten. De nieuwe kloof en enkele voor hen aangevochten scheidsrechterlijke beslissingen frustreerden zowel de Aalsterse spelers als hun coach die met 2 technische fouten de zaal mocht verlaten. Kortrijk bleef verder het spel beheersen om uiteindelijknog met afgetekende cijfers de overwinning binnen te halen.

Speelden:  Amélie Gheysen 1, Marlies Versavel, Ruth Leire 12, Laurie Lefebvre 4, Emma Vandenbroecke 3, Cylia Ducolombier 2, Catherine Mortier, Catherina Depoorter, Yante Strumane 8, Vibe Bevernage 10, Luca Cordier 11, Tesse Kapenga 7.