Overwinning dankzij betere tweede helft

BBC Desselgem A.  –  K-Basketteam Kortrijk Two    51-72

K-BTK begon sterk aan de wedstrijd en liep gezwind uit tot 4-10. Een veelbelovende start dus die helaas vrij snel evolueerde naar een wedstrijd die niet om aan te zien was. De thuisploeg knabbelde aan de achterstand en sloot het eerste quarter winnend af (17-14). Ook in het tweede quarter was het langs beide zijden huilen met de pet op. Slordig basket, chaotisch samenspel geen rebounds en een scoringsmachine die maar niet op dreef geraakte zorgde voor een bedroevende 25-29 ruststand.
De bezoekers kwamen na de rust als een herboren ploeg op het veld. In de eerste minuten kon Desselgem nog even stand houden maar toen bij K-BTK de ploeg eindelijk op tempo geraakte en sneller ging spelen, werd de kloof steeds groter. Dit quarter werd met duidelijke 11-23 cijfers gewonnen. In het slotquarter stond vrij snel een 20 puntenkloof op het bord. Desselgem bleek uiteindelijk niet sterk genoeg om hier nog iets tegenover te zetten. De bezoekers controleerden de wedstrijd en sloten ook dit quarter winnend af (17-20). Zeker een verdiende zege maar eentje zonder glans. Een betere tweede helft zorgde voor de overwinning maar daarmee is ook alles gezegd. Uitkijken nu naar de wedstrijd op zaterdag 27/10 om 18:15 in het KTA tegen Poperinge voor de Beker van West-Vlaanderen. Enige vocale steun zou bijzonder welkom zijn. Dus, supporters …. Op post !

Scoorden:  Thomas Vanfleteren 6, Jelle Beelprez 2, Thibault Spruytte,  Gerben De Winter, Jordy Lefevre 19, Thomas Witdouck 15, Pieter Destaebel 7, Hobie Cottenier 10, Birger Verfaille 5,  Mathias Vandenbroucke 8, Emiel Declercq.