Verlies op het nippertje

Kangoeroes Pitzemburg B.  –  K-Basketteam Kortrijk Dames A     72-67 (nv)

 K BTK nam een flitsende start, snel basketbal, mooie samenspelende acties en veel enthousiasme. Pitzemburg wist niet waar ze het hadden. Al meteen stond een 12-27 kloof op het bord na 10 minuten. Elke bezoekende speelster die inkwam, speelde op hetzelfde hoge niveau en het werd een mooi schouwspel. Helaas in quarter 2 stapelden domme balverliezen en  onnodige fouten zich op, en konden we precies het tempo niet meer aan. We zagen een gans ander K-BTK aan het werk. Toch bleven de meisjes erin geloven en moedigden ze mekaar aan. Aan de rust was nog niets gebeurd en er stond nog altijd een 7-puntenkloof op het bord: 28-35.
Coach Nils vertelde in de kleedkamer wat de werkpunten waren. Iedereen was het eens: we moeten terug naar ons niveau uit quarter één.
De thuisploeg wilde eveneens de zege binnen- halen, waardoor het ook een trapje hoger ging spelen. We kwamen opnieuw snel in foutenlast waardoor Pitzemburg bij elke fout naar de vrijworplijn mocht en ze genadeloos omzetten. K-BTK kwam amper nog tot scoren. Van samenspel was er geen sprake meer, er werd zelfs een afwachtende houding aangenomen waardoor systemen ook niet meer gespeeld werden. Dit resulteerde in een 43-42 .
Een razend spannend 4de quarter moest uitmaken wie aan het langste eind zou trekken. Op 10 seconden van het einde kregen we de kans (bij een gelijke stand) om de winnende korf te maken, maar dit lukte echter niet. Stress nam de bovenhand, we konden beginnen aan de verlengingen: 61-61.
Hierin namen we een goeie start. In basket wordt gezegd : wie de eerste punten maakt in de verlenging, wordt uiteindelijke eindwinnaar. K-BTK liep zelfs 5 punten uit. Maar opnieuw verziekten we in hetzelfde spel van quarter 2 en 3. Jammer genoeg sprokkelde Pitzemburg, via vrijworpen, weer enkele puntjes bijeen en kon de match volledig naar zich toetrekken.
Op voorhand een match die niet onmiddellijk ingecalculeerd werd als winnend af sluiten, maar eens je er zo dichtbij bent, is heel lastig om dan toch te verliezen.  Het wordt deze week weer werken op training aan ons belangrijkste werkpunt: SAMENSPEL.

Speelden:  Ruth Leire 4, Marles Versavel 7, Emma Vandenbroecke 6, Catherine Mortier, Catherina Depoorter 9, Amélie Gheysen, Yante Strumane 6, Vibe Bevernage 16, Luca Cordier 6,  Tesse Kapenga 13.