Er zat meer in ……………..

Geranimo Bornem Basket HSE A  –  K-Basketteam Kortrijk HSE A  :     80-70

De thuisploeg startte best, maar na 11-3 schoot de bezoekende scoremachine aan. Met daarbij 7 punten op rij van een op hoog niveau acterende kapitein Jasper werd op het einde van het eerste quarter het kleinste verschil op het scorebord gezien: 17-16.
Het tweede quarter was zeer evenwichtig. Nooit kwam een verschil van meer dan 4 punten op het scorebord, maar de thuisploeg leidde wel de hele tijd. En met een 20-20 quarterstand bleef het kleinste verschil bij de rust. Ruststand 37-36.
In het derde quarter zagen we een ander spelbeeld: te veel onzorgvuldigheden in het spel van de bezoekers werden door de thuisspelers efficiënt omgezet in een 11-puntenkloof: 52-41.
Met de steun van een grote schare supporters werd na een time-out de kloof mede door 2 bommen van Stan verkleint tot 6 punten na quarter 3 en dus zeker geen man overboord.
Het slotquarter zette Jérome de opmars van de bezoekers verder met een bom. Via scores van Jules en terug 8 punten van Jasper kwam K-BTK op voorsprong. Bij 63-67 stokte de scoremachine evenwel en 2 balverliezen op rij waaruit de thuisploeg telkens scoorde brachten de bordjes terug in evenwicht bij69-69. En dan ging het in moneytime mis: het lukte niet meer voor de bezoekers en de thuisploeg tankte vertrouwen door terug 5 punten uit te lopen. Met een 11-3 eindsprint van de thuisploeg werd de eindstand .
De supporters zagen dat er meer in zat.

 Scoorden:  Jerome Vandenberghe 10, Amaury Tandt 8, Ewout Samyn 3, Jasper Velghe 26,
Stan Naudts 13, Robrecht Vanwijnsberghe 0, Hobie Cottenier 3, Jules Ryon 4,
Jordy Lefevre 0, Pallieter Bevernage 0, Jarit Fermaut 3.