Eerste overwinning binnen . . .

K-BASKETTEAM KORTRIJK DAMES A  –  DBC OSIRIS AALST     55-45

K-BTK moest deze zeer belangrijke wedstrijd aanvangen zonder de gekwetsten Eline en Maaike. Beide ploegen kwamen op het terrein met de bedoeling er een spektakelwedstrijd van te maken. Kortrijk scoorde het eerst maar werd onmiddellijk van antwoord gediend. In een uiterst snel tempo volgden langs weerszijden de aanvallen elkaar succesvol op. Al na 2 minuten stond het scorebord te gloeien op een 6-6 stand. Het spel bleef verder  evenwichtig, doch met mindere afwerking om het eerste kwart met een 15-15 af te sluiten.
De 2de periode werd door de thuisploeg catastrofaal ingezet. Slechte overhaaste afwerking en slechte passes waren schering  en inslag. Het duurde exact 7 minuten alvorens het eerste puntje werd aangetekend, en dan nog op een vrijworp. Maar ook het spel van de Aalsterse dames was niet denderend te noemen, een 6-12 als gescoorde punten is nu niet om naar huis te schrijven. Gelukkig kon Yante met 5 punten op rij iets milderen om de rust in te gaan bij een 21-27 stand.
De serieuze bolwassing van coach Nils leek zijn vruchten af te werpen. Onze roodhemden hadden het begrepen. De shots werden beter afgewerkt en vooral de verdediging werd aangepast. De bezoeksters werden tijdig de bal afgesnoept,  de plaatselijken speelden kort op de man waardoor de shots van de bezoekers tot een minimum werden herleid of slecht afgewerkt. Opluchting bij de plaatselijke aanhang die hun favoriete ploeg bij een 38-36 stand het slotkwart zagen ingaan. Hierin bleef K-BTK het beste van zichzelf geven. Ook nu werden de doelpogingen mooi omgezet, in defense werd prachtig werk geleverd en 3 driepunters op rij zorgden ervoor dat Aalst uitgeteld was. Een eerste overwinning in de hogere reeks werd geboekt tot grote tevredenheid van het talrijk opgekomen publiek.

Speelden:  Nohaila Msili,  Ruth Leire 6,  Marlies Versavel 10,  Emma Vandenbroecke 5,  Catherine Mortier 2, Catherina Depoorter 2,  Amélie Gheysen,  Yante Strumane 7,  Vibe Bevernage 9,  Luca Cordier 4,  Tesse Kapenga 10.