Duidelijke overwinning en een 3 op 3

K-Basketteam Kortrijk A  –  Helios Zottegem  94 – 67

De thuisploeg opende de score via Ewout maar de bezoekers bleven tot halfweg het eerste quarter in het spoor. Een 8-0 tussenspurt van K-BTK waarbij Amaury de weg naar de korf toonde noopte de bezoekende coach tot een tim-out in de 7de minuut, maar het puntenverschil na Q1 was reeds duidelijk: 25-18.
Het tweede quarter slopen te veel slordigheden in het spel van de thuisploeg: te veel balverliezen en te veel onzorgvuldige shots werden genoteerd. Gelukkig profiteerden de bezoekers daar niet echt van en werd Q2 ook winnend afgesloten: 17-16 waarvan 10 punten van uitblinker Jasper kwamen. Ruststand 42-33.
Had Zottegem na het 2de quarter misschien nog een sprankeltje hoop op een ommekeer, dan werd die hoop onmiddellijk na de rust de de kop ingedrukt: na 2 minuten werd de kloof vooral via Jerome uitgediept tot 20 punten. De bezoekers wisten dan reeds hoe laat het was. Q3: 21-9. Stand: 63-42.
Het slotquarter bleef de thuisploeg geconcentreerd. Met snedige aanvallen en met snelle balcirculatie werden niet minder dan 31 punten genoteerd. Deze stand liet de coach toe om de jeugdspelers speelminuten te gunnen en Pallieter liet in dat slotquarter 9 punten noteren. In de eindfase konden de verwachte applausvervangingen niet uitblijven en het talrijk opgekomen publiek kon dit wel smaken.
Duidelijke en verdiende overwinning van K-Basketteam Kortrijk!

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 15, Amaury Tandt 16, Thomas Vanfleteren 3, Jasper Velghe 21,
Stan Naudts 4, Robrecht Vanwijnsberghe, Ewout Samyn 4, Hobie Cottenier 4, Jules Ryon 3,
Jordy Lefevre 7, Pallieter Bevernage 11, Jarit Fermaut 6.