Basket Houtem – K-Basketteam Kortrijk  Dames A

Basket Houtem – K-Basketteam Kortrijk  Dames A  49-44

De bezoekers waren gewaarschuwd dat het geen gemakkelijke match ging worden. Enig lichtpunt was het feit dat hun beste speelster nog steeds gekwetst was. Een té korte opwarming door een uitgelopen match voordien, zorgde ervoor dat de bezoekers maar als een diesel op gang schoten, met een slechte start tot gevolg. Een time-out en een donderpreek van coach Nils zorgde ervoor dat de Kortrijkse dames er terug meer gingen in geloven en toch beetje bij beetje dichter slopen. Niettegenstaande een betere samenwerking werden toch nog meerdere makkelijke shots niet afgewerkt. Tegen de rust kon K-BTK dan toch de kloof wat verminderen en kwam het terug tot een logische 4 punten achterstand: 27-23.

In de kleedkamer werden defensieve zaken op punt gesteld en men kon met veel moed de tweede helft starten. Hierin kon de thuisploeg, die zaterdag haar fandag had georganiseerd en op heel wat luidruchtige supporters kon rekenen, toch opnieuw de beste start nemen. Een déjà-vu in het 3de kwart zoals bij aanvang van de match met als resultaat dat K BTK opnieuw de kloof alleen maar zag groter worden. Toch konden onze roodhemden zich herpakken en enkele heel mooie acties opzetten.

De defensie was niet meteen het probleem, als je ziet dat Houtem slechts 49 puntjes kon maken over de ganse duur van de wedstrijd. De meisjes van coach Strumane kwamen nooit dichter dan op 3 punten en konden zo nooit over Houtem wippen. Een spijtige nederlaag, vooral als je weet dat er veel meer in zat. K-BTK neemt zo geen al te beste start met een 0 op 2. Koppen bij mekaar op training en de komende week vooral de offensieve zaken op punt stellen. Systemen zullen moeten gekend zijn. Een aanwezigheid op training is daarom van groot belang, zeker als je weet dat we volgende week op zondag naar de torenhoge favoriet Houthalen moeten.

Speelden: Nohaila Msili 6, Eline Schooreel, Marles Versavel 6, Emma Vandenbroecke 4, Catherine Mortier, Catherina Depoorter 6, Amélie Gheysen, Yante Strumane 4, Vibe Bevernage 7, Maaike Remmerie 7, Luca Cordier 4