Verdiende overwinning na verlenging

K-Basketteam Kortrijk A  –  Haantjes Oudenaarde  90-89

De thuisploeg nam de beste start maar de bezoekers bleven tot halfweg het eerste quarter aanklampen. Amaury diepte toen de kloof verder uit waardoor het quarter met 19-13 cijfers werd afgesloten. Begin tweede quarter kwam Oudenaarde opnieuw de neus aan het venster steken. Na 5 minuten stonden de bordjes opnieuw gelijk (30-30). Toen kwam Jérome die tot op dat ogenblik iets minder goed in de wedstrijd zat, op dreef en zorgde voor een 43-35 stand bij de rust. Wie gedacht had dat de thuisploeg op hetzelfde elan zou verder gaan kwam serieus bedrogen uit. Het derde quarter was werkelijk desastreus. Er werd nauwelijks gescoord en ook vanop de vrijworplijn leek niets nog te lukken. Oudenaarde bouwde in een mum van tijd de achterstand om in een 59-63 voorsprong bij het ingaan van het slotquarter. De thuisploeg herpakte zich gelukkig en onder impuls van een opnieuw bijzonder sterke Jérome kwam K-BTK opnieuw op gelijke hoogte (65-65) met nog 7 minuten te gaan. De slotminuten waren bloedstollend. Er werd continu haasje-over gespeeld met wisselend kansen op de overwinning. Uiteindelijk bleven beide ploegen steken op 77-77 na de reguliere speeltijd. De verlening zou dus uitsluitsel brengen en beslissen over winst of verlies. Finaal hield de thuisploeg de 3 punten aan huis met het kleinste verschil: 90-89. Oudenaarde toonde zich een slechte verliezer maar dat was het minste van de zorgen van coach Wyseur en zijn troepen.
Schitterende start in 1ste landelijke met een verdiende 6 op 6.

Scoorden:  Jérome Vandenberghe 27, Amaury Tandt 21, Thomas Vanfleteren, Pallieter Bevernage 4, Jasper Velghe 16, Stan Naudts 12, Emiel Declercq, Hobie Cottenier,  Robrecht Vanwijnsberghe 2, Jules Ryon, Jordy Lefevre 1, Jarit Fermaut 7.