Kortrijk Sport geen partij voor een sterk K-BTK

Kortrijk Sport CB  Two – K-Basketteam Kortrijk Two        45-67

De burenstrijd met Kortrijk Sport blijft sowieso een speciale aangelegenheid en beide ploegen mikken uiteraard op de overwinning. K-BTK nam de thuisploeg meteen bij de strot en een sterke Pieter Destaebel onder de korf zorgde samen met een nauwelijks te stuiten Jordy Lefevre meteen voor een duidelijke voorsprong. De toon was gezet en Kortrijk Sport voelde wellicht toen reeds de bui hangen. Het eerste quarter werd dan ook met duidelijke 13-19 cijfers afgesloten. Een onmondige thuisploeg moest ook in het tweede quarter de wet van de sterkste ondergaan. Kortrijk Sport scoorde amper 7 punten en keek aan de rust reeds tegen een 10 punten kloof aan (20-30). Ook na de rust heerste K-BTK en kon de thuisploeg amper weerwerk bieden tegen een beduidend sterker K-BTK. In de tweede speelhelft ontpopte Jordy Lefevre zich tot man van de match. Driepunters, inside drives, shots, werkelijk alles lukte waarmee hij zich trouwens met 25 punten tot absolute topscorer mocht kronen. De bezoekers controleerden de wedstrijd en coach Deprez kon naar hartenlust roteren en alle spelers ruime spelgelegenheid geven. Ruim verdiende overwinning en meteen een gedroomde start met een 6 op 6. 
En wie is nu ploeg van ’t stad … ?

Scoorden:  Ewaut Samyn, Jelle Beelprez, Thibault Spruytte, Gerben De Winter 4, Jonas De Rijcke 2, Thomas Witdouck 13, Quinten Derous, Birger Verfaille 6, Jordy Lefevre 25, Mathias Vandenbroucke 2, Pieter Destaebel 15.