Mooie overwinning op verplaatsing!!

Sgolba Aalter  –  K-Basketteam Kortrijk A     57-64

 Eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen en meteen een moeilijke verplaatsing naar Aalter, een ploeg die vorig jaar een sterk seizoen afwerkte in eerste landelijke. En dit werd meteen ook duidelijk want de thuisploeg zette zo maar eventjes een droge 11-0 neer waarop coach Wyseur meteen reeds een eerste time-out moest gebruiken. De spelers werden serieus de levieten gelezen en dit miste zijn effect niet. De bezoekers kwamen beter in het spel en konden de achterstand op het einde van het eerste quarter tot 4 punten terug brengen (20-16).
Vanaf het tweede quarter namen de bezoekers de wedstrijd zelfs in handen. Met een betere defense (Aalter kwam nauwelijks nog tot scoren) en een verdienstelijke Amaury in de afwerking kon K-BTK zelfs gaan rusten met een kleine voorsprong: 30-32.
Ook in de tweede helft slaagden de bezoekers er in om de voorsprong niet alleen te behouden maar zelfs nog uit te bouwen. Amaury kwam in foutenlast en moest jammer genoeg naar de bank maar Jerome Vandenberghe die in  de eerste helft misschien iets meer aan banden werd gelegd, was nauwelijks nog te stuiten. De vele fouten die op hem werden gemaakt wist hij van op de vrijworplijn probleemloos te verzilveren.
K-BTK ging het slotquarter in met  4 punten voorsprong (47-51). De ploeg bleef geconcentreerd en verstandig spelen en kwam nooit in de problemen. Eerste wedstrijd in eerste landelijke en meteen een eerste overwinning.
Puik resultaat en een verdiende pluim voor coach en spelers.

Speelden: Jerome Vandenberghe 25, Amaury Tandt 10, Thomas Vanfleteren, Jasper Velghe 8, Pallieter Bevernage 8, Robrecht Vanwijnsberghe 1, Ewaut Samyn, Hobie Cottenier, Jules Ryon 6, Jordy Lefevre 2, Jarit Fermaut 4.