Net geen century in het burenduel

Wikings KBBC – K-Basketteam Kortrijk A   68-96  (Beker van Vlaanderen)

Laatste wedstrijd in de voorronde van de Beker van Vlaanderen. Na de jammerlijke nederlaag vrijdagavond op het veld van Lier (off-day na een zeer intensieve voorbereidingsmaand) moest K-BTK het opnemen tegen de buren van Wikings. De thuisploeg startte met een voorgift van 10 punten maar na vijf minuten in het eerste quarter had K-BTK de achterstaand reeds weggewerkt. Toen viel het even stil bij de bezoekers en kwam Wikings opnieuw iets beter inde wedstrijd en sloot het quarter winnend af (26-24). In het tweede quarter zette de licht gekwetste Jasper Velghe meteen de toon. De bezoekers waren gelanceerd, kwamen gelijk en liepen meteen een tiental punten uit. Ruststand 37-48. In de tweede helft werd het verschil nog duidelijker zeker na de uitsluiting van Pieter Billiet die met een onsportieve en een technische fout het veld mocht verlaten. Wikings miste meteen gestalte onder de korf en zag K-BTK de voorsprong gemakkelijk uitdiepen. Het slotquarter werd ingegaan met een ruime 49-75 voorsprong. Coach Wyseur liet een aantal basisspelers rusten en gaf maximale spelgelegenheid aan enkele youngsters die de geboden kansen met beide handen aannamen en een zeer degelijke partij afwerkten. Met nog 4 minuten te spelen leek de eerste century van het jaar in de maak maar finaal strandde K-BTK op vier puntjes.
Al bij al een leuke partij die kon rekenen op een zeer grote publieke belangstelling. Alvast voor K-BTK een  goede oefenpartij om volgend weekend de eerste wedstrijd in eerste landelijke met volle moed aan te vatten.

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 19, Amaury Tandt 11, Pallieter Bevernage 11, Jasper Velghe 13, Ewout Samijn 4, Robrecht Vanwijnsberghe 11, Jonas De Rijcke 3, Jules Ryon 14, Jordy Lefevre 4, Jarit Fermaut 6.