Promotie naar eerste landelijke is een feit !

K -Basketteam Kortrijk A  –  Gent Oost Eagles A    97-71

K-BTK nam een blitsstart tegen een nochtans sterke Gentse ploeg. Halfweg het eerste quarter stond reeds een 17-4 voorsprong op het bord. En het feest ging probleemloos verder om uiteindelijk met zes driepunters in deze eerste periode af te sluiten met een meer dan riante 31-14 voorsprong. Een klein dipje in het begin van het tweede quarter zorgde er voor dat Gent iets meer in de wedstrijd kwam en ook beter begon af te werken. Maar dichter dan 12 punten kwamen de bezoekers niet. In het zicht van de rust herpakte de thuisploeg zich, verloor dit quarter weliswaar nipt (27-30) maar ging toch rusten met een zeer ruime voorsprong (58-44). Wat er precies haperde in het derde quarter is moeilijk te beschrijven. Beide ploegen brachten er nog weinig van terecht. Er werd nauwelijks gescoord en dit resulteerde in een povere 13-10 quarterstand. Het slotquarter was er dan weer een om van te snoepen. Het talrijk opgekomen publiek genoot van spetterend basket, prachtige acties en spectaculaire korven. K-BTK diepte de score nog verder uit en strandde zoals wel eens eerder dit seizoen op een zucht van de century. Ruim verdiende overwinning maar toen was het bang afwachten wat er aan het gebeuren was op het veld van Izegem waar de grote concurrent voor promotie naar eerste landelijke de voor hen belangrijkste match van het seizoen speelden. Via een rechtstreekse lijn met de Izegemse sporthal kon het wedstrijdeinde minuut per minuut gevolgd worden. En uiteindelijk deed Izegem waar de ganse K-BTK familie op had gehoopt: Izegem haalde het van Brugge en dit betekent dat K-BTK met een betere score in het onderling duel Brugge van de tweede plaats verdringt en hiermee de promotie naar eerste landelijke realiseert. Een unicum in de geschiedenis van de club. Dikke proficiat aan spelers en coach en grote dank voor een bijzonder gesmaakt seizoen. Met de kampioenstitel van de dames A en D op dezelfde avond, zorgde een stevig feestje voor de afsluiter van een prachtig seizoen voor K-BTK.

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 20, Amaury Tandt 12, Thomas Van Fleteren 4, Jasper Velghe 12, Lars Wastyn 4, Sander Accou 15,  Pieter Destaebel 8, Hobie Cottenier 8, Birger Verfaille, Ewout Samyn, Andreas Vanwalleghem 4, Jarit Fermaut 10.