7 april 2018 A Day To REMEMDER

K-BASKETTEAM KORTRIJK DAMES A.  –  PHAMTOMS RUPEL BOOM B.    109-98 nv

Na 24 speeldagen stonden nog steeds 3 ploegen aan de leiding in 2e landelijke A. De topper tussen Kortrijk en Boom moest uitmaken wie van de twee de rol zou dienen te lossen. De verwachtingen waren in beide kampen zeer hoog gespannen. Niet alléén de Kortrijkse supporters waren talrijk aanwezig, zelfs een grote groep bezoekers hielpen voor een gezellige sfeer en ambiance. Dit alles zorgde voor een heuse topper in de Mimosa, waar de match uitgroeide tot een waar spektakel, een thriller zoals er maar weinig worden gemaakt. Als je het ons vraagt: Pure reclame voor het damesbasket !!!
K-BTK begon heel gedreven aan de wedstrijd en ontwikkelde direct een hoog tempo, perfecte afwerking wat leidde tot een 9-2 beginscore. Een snelle time-out door coach Van Camp herstelde het vertrouwen in de Boomse rangen, die opeens wél de goede richting vonden. De Kortrijkse dames begonnen het spel te ondergaan wat resulteerde in een onmogelijk gewaande 20-21 achterstand na het eerste kwart.
In de tweede periode werd het al vlug duidelijk dat beide ploegen offensief zeer moeilijk te stoppen waren. Boom bleef heer en meester onder de borden terwijl de thuisploeg via snelle quick-breaks en drives bleef aanklampen. De supporters zagen beide ploegen mooi uitgespeelde en uiterst snelle aanvallen ten tonele brengen. De man achter het scorebord hand de handen vol om de juiste stand bij te houden. En ook de supporters bleven niet achter met gewaardeerde aanmoedigingen. Uiteindelijk werd een 40-45 achterstand geboekt voor de thuisploeg aan de rust.
Terug uit de kleedkamers zagen we een K-BTK in minder goeie doen. Hoewel er toch nog regelmatig werd gescoord, waren er ook overhaaste shots die hun doel mistten. Hiervan profiteerden de bezoeksters gretig om de bovenhand te behouden. Vergeten we niet dat Boom niet voor niets de best scorende ploeg in onze reeks is. Ze begonnen uit te pakken met meerdere rake shots van achter de drie-puntlijn waardoor de score uitliep tot een onheilspellende 61-71 stand om de 3de periode af te sluiten.
Kortrijk leek bij het begin van het slotkwart helemaal de pedalen kwijt en de Boomse dames lieten zich in aanval niet pramen om te doen wat ze al de ganse match gedaan hadden, vlot scoren. Met nog goed 5 minuten te gaan, leek de match helemaal gespeeld bij een 69-86 tussenstand. Kortrijk zou na een mooi seizoen, zich tevreden moeten stellen met een 3de plaats, zo dachten de meeste van de aanwezige supporters. Maar basket blijft een onvoorspelbare sport en een wijs gezegde stelt dat een match maar gespeeld is al het eindsignaal weerklinkt. Het onmogelijke gebeurde op die bewuste 7 april.
Na een tactische defensieve bijsturing waarbij K-BTK zich terugtrok in een 2-3 zone, stokte plots de aanvals-machine van Boom en vochten onze dames terug als echte leeuwinnen. Het Kortrijkse publiek pepte zijn speelsters non-stop op en we kregen een 4 minuten dominantie van onze dames.  Zowel in defense als in offense was er niets meer te beginnen tegen de Kortrijkse stormram. Vibe bekroonde haar schitterende match met rake shots en splijtende drives, terwijl we in defense nu wel een hecht blok zagen waar geen doorkomen aan was. Toch leek het erop dat het nog zou mislopen en Kortrijk zou stranden op 2 puntjes. Een Boomse speelster kon scoren en kreeg wegens foutief contact van de tegenstander een vrijworp toegewezen. Het  scorebord vertoonde op dat ogenblik een 90-92 stand en dit op 6 seconden van het einde.
Toen gebeurde het ongelofelijke: de Boomse vrijworpneemster werd betrapt op een overtreding tijdens het nemen van de vrijworp en haar gelukte vrijworp werd afgekeurd. Gevolg: inworp door de Kortrijkse dames. Nadat de bal terug in het spel werd gebracht begon Lisa aan een sublieme drive, onmiddellijk daarop gevolgd door een prachtige assist naar de uitstekend gevolgde Luca die pardoes op het eindsignaal voor de gelijke stand zorgde : 92-92 ! Ongelofelijk ! En toch was het nog niet gedaan. Tijdens het scoren werd Luca eveneens foutief gestuit, wat haar een laatste vrijworp opleverde en dus mogelijks ook de wedstrijd winst. De spanning in de zaal steeg ten top toen Luca zich opstelde aan de vrijworplijn,  en …… mistte !!! Verlenging dus.
K-BTK begon de verlenging  met eenzelfde dominantie als de voorbije 4 minuten uit het 4de kwart. Zowel in defense als in offense was er niets meer te beginnen tegen de Kortrijkse stormram. Vibe scoorde zonder verpinken onmiddellijk 6 punten op rij, en Luca liet zich ook niet pramen om met 2 korven de tegenstanders volledig te ontmoedigen. Het werd uiteindelijk een ongelofelijke 109-98 als eindstand. Wat een apotheose van een knotsgekke wedstrijd !Speelsters, coach, délégé, bestuur en supporters vliegen elkaar rond de nek. Een eerste feestje wordt ingezet tot in de late uurtjes.
Er blijft nog één wedstrijd te gaan en de Kortrijkse dames kunnen zich opmaken voor een gebeurtenis waar ze al lang van dromen, de overgang naar 1e Landelijke. Komaan dames nog één keer alles geven en het feest kan echt losbarsten !

Scoorden: Lisa Grymonprez 16, Elien Schooreel 8, Julie Flamey, E. Rysselinck 2,  Catherine Mortier 9,  Marie Roelstraete 2,  Tesse Kapenga 11,  Yante Strumane 2, Vibe Bevernage 35, Maaike Remmerie 12, Luca Cordier 16