Hard bevochten overwinning

KBBC Wezen-Vrienden Geraardsbergen A  – K -Basketteam Kortrijk A      76-83

De wedstrijd kwam bijzonder moeilijk op gang want na 2 minuten was er amper gescoord. Dan nam de thuisploeg de wedstrijd in handen en liep vlot uit. Het duurde even voor KBTK het juiste antwoord vond maar uiteindelijk sloten de bezoekers met 7 driepunters het eerste quarter toch winnend af (19-26). Ook in het tweede quarter leek het de goede richting uit te gaan en werd een maximale voorsprong van 11 punten opgebouwd maar dan ging het licht eventjes uit en kon de thuisploeg, gesteund door een fanatiek en bij wijlen marginaal publiek,  met viriel basket de kloof dichten. Vooral onder de korf was de lokale nummer 14 nauwelijks te stoppen. De thuisploeg ging dan ook de rust in met het kleinste verschil (47-46).
De rust had de bezoekers blijkbaar deugd gedaan want meteen trok KBTK ten aanval, nam de leiding en zou die voor de rest van de wedstrijd niet meer uit handen geven. Het bleef natuurlijk wel een spannende partij want de score bleef in het derde quarter aan de lage kant (10-14). In het slotquarter dat werd aangevangen met een kleine voorsprong (57-62) was alles nog mogelijk. De ploeg liet zich evenwel niet intimideren door de fanatieke en nogal vijandige sfeer op en rond het veld en bouwde gestaag de voorsprong verder uit. Geraardsbergen probeerde in de eindfase nog het tij te keren maar maakte de bewuste fouten jammer genoeg op de verkeerde speler. Vandenberghe aanvaardde de kansen in dank en scoorde dan ook 9 vrijworpen op rij waarmee hij zijn record van vorige week met klank verbeterde.
Deze moeilijke verplaatsing werd uiteindelijk afgesloten met een hard bevochten maar wel verdiende overwinning.

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 33, Amaury Tandt 10, T.homas Van Fleteren 4, Jasper Velghe 4, Quinten Derous, Sander Accou 6, Pieter Destaebel 2, Hobi Cottenier 6, Birger Verfaille 2, Thomas Witdouck 2, Andreas Vanwalleghem, Jarit Fermaut 14.