Stap dichter bij de promotie; nog 2 te gaan!

TIGERS EVERGEM A – K-BTK DAMES A  42-62

Dit weekend reden onze dames naar het Oost-Vlaamse Evergem. Ook al staat deze ploeg de voorlaatste in de reeks, toch is Evergem niet te onderschatten! Lang dachten de supporters dat men met twee thuisploegen te maken had, maar door de snelle voet van Jochen konden we nog net op tijd in onze eigen uitrusting aan de match beginnen. Evergem begon de match met een goede agressieve zone die leidde tot een spannende tussenstand. Kortrijk kwam moeizaam tot score, maar na enkele minuten begonnen onze dames aan een inhaalspurt Q1: 10-16. Onze dames diepten de kloof verder uit. Kortrijk duwde nog eventjes op de gaspedaal en kon zo de eerste helft afsluiten met een mooie kloof van 20 punten. 17-37 De tweede helft werd ingezet door enkele mooie plays van de Kortrijkse dames. Al kwam ook Evergem altijd tot scoren. Aan allebei de kanten werden soms wat balverliezen door slechte passen gemaakt, dit vormde een tussenstand van 29-52. In het laatste quarter leek Kortrijk er weinig zin meer in te hebben en gelukkig verliep het bij Evergem ook niet van een leien dakje.  Dit was vooral het gevolg door wat slordige passen van allebei de partijen. Gelukkig kon Evergem maar enkele puntjes terugkomen en wonnen onze dames de voorlaatste match buitenhuis. Op naar een zeer belangrijke en laatste thuismatch tegen Phantoms Rupel Boom!

Speelden: Lisa Grymonprez 2, Elien Schooreel 13, Amber Gheysen 4, Nohaila Msili 2, Catherine Mortier 8, Marie Roelstraete 2, Tesse Kapenga 9, Yante Strumane 2, Vibe Bevernage 2, Maaike Remmerie 16, Luca Cordier 2.