Een knappe zege tegen de 5de uit het klassement!

DBC Houtalen B – Dames B.  54 – 72

Onze dames vertrokken met een onvolledige ploeg naar Houthalen. Twee speelsters van de dames A kwamen de ploeg ook versterken vanuit Evergem. De dames B wonnen vorige week al tegen Zuiderkempen dus waren we zeker van behoud in 2de landelijke. Winnen moest dus niet meer gebeuren om behoud te verzekeren, maar dat wou niet zeggen dat we helemaal waren afgereisd naar Houthalen om op ‘ uz doze’ te krijgen. Onze dames begonnen sterk aan de wedstrijd. De eerste quarter werd dan ook afgesloten met een voorsprong (12-16). We speelden goed samen en zochten de vrije personen. We wisten op voorhand dat dit geen gemakkelijke match ging worden. In de 2de quarter kwam houthalen iets beter voor de dag. Wij gaven wat slechte passen en daaruit konden zij gemakkelijk scoren. Op de twee mannen in het grijs moesten we ook niet rekenen, want de ‘locals’ lieten erg veel toe. De eerste helft werd afgesloten met een 33-30 achterstand. We wisten op voorhand dat dit geen gemakkelijke match ging worden. Tegen de 5de in de stand hadden we gehoopt maar niet echt verwacht om mee te gaan naar de rust toe, vooral omdat we de heenwedstrijd zwaar verloren met 57-97.
Na de rust hadden we de vrees dat Houthalen ging doorduwen en dat ze ons er gingen aflopen, maar we bleven er in geloven en vol voor gaan. We kwamen vol goesting uit de kleedkamer, want stunten zat er zeker nog in. In de 3de quarter stonden we weer op scherp. We vergaten dat we tegen een sterke ploeg aan het spelen waren en we deden elk ons ding. Door enkele goeie passen waaruit mooie shots kwamen konden we een voorsprong opbouwen. De kleine frustraties die we ondervonden door het harde spel van de tegenstander maakten ons nog haarder, waardoor we nog meer gebeten waren om te tonen wie we zijn. De 3de quarter werd beëindigd met een 46-55 voorsprong. Deze voorsprong wouden we niet meer afgeven. Bij Houthalen gingen de shots niet meer, begonnen ze wat te zeuren op elkaar terwijl wij wel bleven scoren. In de laatste quarter bleven we goed verdedigen en we slaagden erin om onze voorsprong te behouden. Door de goeie rebounds kregen ze ook niet meer de kans om een 2de of 3de poging te ondernemen om te scoren. We speelden rustig de match uit en zo zie je maar dat je ook zonder de refs kan winnen Heel erg bedankt aan alle supporters die meekwamen naar Houthalen. En proficiat aan de speelsters en coach.

Scoorden: Nohaila Msili 4;  Cylia Ducoulombier 18;  Elian Rysselinck 10;  Julie Flamey 6,  Margot Vandenberghe 2, Veerle Segers, Vibe Bevernage 16, Amber Gheysen, Luca Cordier 16.