Amaury bezorgt Jerome een super verjaardagsgeschenk

K -Basketteam Kortrijk A  –  Hexia Zwevegem-Deerlijk A   87-82

Niemand was de slechte prestatie in de heenwedstrijd vergeten en dus was de ganse ploeg bijzonder gemotiveerd enerzijds om revanche te nemen maar anderzijds ook om op koers te blijven voor een ereplaats op het einde van het seizoen. De bezoekers waren de laatste weken goed op dreef en dus beloofde het een moeilijke en zware wedstrijd te worden. De thuisploeg nam een behoorlijke start en leek mede dankzij drie driepunters van Amaury Tandt vlot een kleine kloof uit te bouwen maar halfweg het eerste quarter sloeg Zwevegem-Deerlijk terug en sloot deze periode zelfs winnend af (22-24). Het tweede quarter verliep in eerste instantie vrij gelijk opgaand (30-31 na 5 minuten) maar dan plaatste de thuisploeg een kleine tussensprint en ging rusten met een 42-38 stand op het bord. In het derde quarter was het werkelijk een spelletje ‘haasje-over’ maar geen van beide ploegen kon meer dan 3 punten verschil laten optekenen. Het zag er dus naar uit dat de strijd op de allerlaatste seconde zou beslecht worden want we gingen het vierde quarter in met een score die nog alle kanten op kon (61-63). De spanning was te snijden en het talrijk opgekomen publiek genoot van een leuke en bijzonder aangename pot basketbal. De eerste minuten liep de score opnieuw gelijk op maar in de vierde minuut leek de thuisploeg definitief vertrokken (73-68) maar de bezoekers gaven niet op en kwamen terug (78-76). In een bloedstollende eindfase hield K-BTK het hoofd koel en speelde de bal verstandig rond. Zwevegem-Deerlijk zag zich genoodzaakt fouten te maken. De jarige Jerome (30) nam de geboden kansen in dank af en scoorde feilloos vanop de vrijworplijn de laatste zes punten van de match. Man van de match was zonder twijfel Amaury (7 driepunters en massa’s assists)  alhoewel de jarige Vandenberghe op een misschien minder opvallende manier toch ook weer 25 streepjes achter zijn naam kreeg. Moeizame maar wel verdiende overwinning en vooral een sterke collectieve prestatie.

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 25, Amaury Tandt 27, T.homas Van Fleteren, Jasper Velghe 7, Lars Wastyn, Sander Accou 3, Pieter Destaebel 3, Hobi Cottenier 5, Birger Verfaille, Thomas Witdouck 1, Andreas Vanwalleghem, Jarit Fermaut 16.