Verdiend maar bijzonder moeizaam !

BS Waregem B.  – K -Basketteam Kortrijk A.    79-89

Een verplaatsing naar Waregem is nooit een geschenk, des te meer als de ploeg strijdt om het behoud in tweede landelijke. In eerste instantie hield de thuisploeg gelijke tred met een aantal driepunters maar halverwege het eerste quarter kwam de Kortrijkse motor op gang en werd deze periode met een kleine winst afgesloten (15-21). In het tweede quarter was het klasseverschil duidelijker en zorgde good old Pieter Destaebel met 7 punten  op rij voor een comfortabele 19 punten voorsprong (26-45) net voor rust. Een kleine dip in die laatste minuut zorgde er voor dat Waregem nog een beetje terug kwam en ging rusten met 32-48 op het scorebord. K-BTK leek de wedstrijd dus in handen te hebben maar een gretig Waregem sloeg in de tweede helft keihard terug. In het derde quarter konden de bezoekers de schijn nog even hoog houden vooral door een beresterke prestatie van Jarit Fermaut zowel in offense als defense maar konden niet verhinderen dat de thuisploeg tot op 8 punten terug kwam (58-66). Het beloofde dan ook een zinderend slotquarter te worden. K-BTK was een beetje de pedalen kwijt en Waregem voelde dat een stunt tot de mogelijkheden behoorde. De thuisploeg zette alles op alles en kwam na een paar minuten zowaar terug tot een voor K-BTK beangstigende 66-67. Op dat ogenblik zorgden Sander en Jasper met elk een driepunter gelukkig opnieuw voor enige ademruimte (66-73). Maar de thuisploeg bleef erin geloven en profiteerde maximaal van het geknoei bij de bezoekers. Met nog amper 2 minuten te spelen voelde K-BTK opnieuw de hete adem van Waregem in de nek (75-77). Bij de thuisploeg stokte op dat ogenblik de scoringsmachine terwijl de bezoekers opnieuw vlotter de weg naar de korf vonden en de wedstrijd uiteindelijk winnend afsloten. Het was wellicht een verdiende overwinning maar ze was bijzonder moeizaam bevochten. Op basis van deze prestatie verdient Waregem het zeker niet om te degraderen.

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 14, Amaury Tandt 19, Thomas Van Fleteren,  Jasper Velghe 13, Pallieter Bevernage, Sander Accou 16, Pieter Destaebel 7, Hobi Cottenier, Birger Verfaille, Ewout Samyn, Andres Vanwalleghem, Jarit Fermaut 20.