Een kleine tik gekregen maar alles is nog mogelijk!

K BTK Dames A – Avanti Brugge A    52-60

Voor deze topper in tweede landelijke tussen de nummers één en twee uit de competitie was de Mimosa volledig gevuld. Onze dames waren niet onder de indruk en schoten het best uit de startblokken, 8-4 na enkele minuten. Stilletjesaan nam Avanti het roer over. Dit door overhaasting van de thuisploeg. 13-20 na 10 minuten. Eenzelfde spelbeeld bij het begin van het tweede quarter. K BTK kwam niet in zijn spel en coach Strumane greep naar een time-out. Een donderpreek waarin gehamerd werd dat er meer SAMEN moest gespeeld worden, zette de neuzen weer ‘eventjes’ in dezelfde richting. Met een beetje geluk viel een verre driepunter nog binnen, waardoor we de rust konden ingaan met een 32-33 stand waarin alles te herdoen was.
De thuisploeg kwam gezwind uit de kleedkamer en kon zelfs een lichte voorsprong bijeen sprokkelen: 39-34. Avanti liet evenwel niet begaan. K BTK herviel in dezelfde fouten en enkel nog individuele acties werden genoteerd die jamme rgenoeg geen score opleverden. Nochtans werd er vrijdag voldoende aandacht gevestigd op samenspel, werken voor en met elkaar! Het derde quarter werd afgesloten met 11-14, waardoor een 43-47 tussenstand op het bord kwam te staan.
Onoverkomelijk was deze achterstand evenwel niet. Toch vonden de Kortrijkse dames niet hun normale spelbeeld terug. Het bezoekende publiek, die minder talrijk was of de thuisaanhang, schreeuwde zijn ploeg naar de overwinning. 
Op het einde van de wedstrijd was het hinken op 2 gedachten: risico’s nemen om de kloof te dichten of het verschil beperken tot 11 punten (K BTK won in Brugge met 12 punten). Denk maar aan het doelpuntensaldo van KV Mechelen en Eupen.
Uiteindelijk werd er gekozen om het verschil te beperken en kon K BTK nog met enkele vrijworpen milderen tot 52-60.
Het beloofd een spannend slot te worden van de competitie waarin er geen enkele match meer mag verloren gaan om toch nog tot kampioen bekroond te worden. Met nog 4 matchen te gaan, wil K BTK een warme oproep doen om ons telkens naar de overwinning te komen schreeuwen. Een vier op vier zorgt dat onze dames kampioen kunnen worden!

Speelden: Cylia Ducoulombier, Lisa Grymonprez 12, Elien Schooreel 6, Amber Gheysen, Nohaila Msili 5, Catherine Mortier, Marie Roelstraete, Tesse Kapenga 11, Yante Strumane 6, Vibe Bevernage 6, Maaike Remmerie 4, Luca Cordier 2.