Jarit Fermaut man van de match !

BBC Falco Gent B.  – K -Basketteam Kortrijk A.    66-68

K-BTK scoorde de eerste korf van de wedstrijd maar daarmee was dan ook het beste gezegd voor het eerste quarter. Balverliezen, slechte passen en een zwakke afwerking onder de ring terwijl Falco met viriel en toch wel vrij agressief basket ongestraft zijn gangetje kon gaan, zorgde uiteindelijk voor een bedroevende 24-10 na de eerste periode. In het tweede quarter kwamen de bezoekers iets beter in de wedstrijd maar scoren bleef ontzettend moeilijk. Lichtpunt was wel dat ook de thuisploeg niet meer zo makkelijk de weg naar de korf leek te vinden. Dit quarter werd dan ook met een 15-15 gelijke stand afgesloten maar uiteindelijk keken de bezoekers aan de rust nog steeds tegen een zware achterstand aan (39-25). Wellicht zal de peptalk van coach Wyseur aan de rust bijzonder duidelijk zijn geweest want K-BTK pakte in het derde quarter meteen uit met een stevige remonte die na vijf minuten resulteerde in een deugddoende 42-42 op het scorebord. Falco voelde het gevaar en slaagde er in om opnieuw een kleine kloof te slaan. Niettegenstaande duidelijke quarterwinst (14-23) keek K-BTK bij de aanvang van het slotquarter nog steeds tegen een achterstand aan (53-48). De mannen bleven er evenwel in geloven en vochten voor elke bal. Halfweg de slotperiode kwam K-BTK voor het eerst opnieuw op voorsprong (57-58). De laatste minuten beloofden spannend , om niet te zeggen bloedstollend te worden. Via 60-60 ging het naar 61-62 en toen scoorde Amaury met nog één minuut te gaan een gouden driepunter gevolgd door een vrijworp: 61-66 en buit binnnen werd gedacht maar dat was zonder Falco gerekend want een ijzersterke Depaepe bracht hen in zijn eentje opnieuw langszij (66-66) met nog vier seconden te spelen. Een ultieme time out voor K-BTK gevolgd door een  inworp op de speelhelft van Falco was voor Jerome Vandenberghe het gedroomde scenario om werkelijk in de slotseconde de winnende korf te scoren. Moeizame maar daarom niet minder verdiende overwinning waarmee de ploeg nog steeds op koers blijft voor promotie.

Scoorden: Jerome Vandenberghe 14, Amaury Tandt 16, Thomas Vanfleteren 0, Jasper Velghe 16, Pallieter Bevernage 0, Sander Accou 2, Pieter Destaebel 6, Hobi Cottenier 5, Birger Verfaille 0, Thomas Witdouck 0, Andreas Vanwalleghem 0, Jarit Fermaut 9.