Avanti Brugge A. – K-Basketteam Kortrijk U08 C

Twee weekends op een rij kregen we Avanti Brugge voorgeschoteld op ons basketbord. De eerste confrontatie vond plaats in Brugge zelf. We trokken er wegens ziekte, scouts, muziek en etc. er naartoe met een busje volgeladen met slechts 7 maar zeer gemotiveerde meiden. 

Brugge, slechts met 6, gaf een zeer sterke indruk tijdens de opwarming en dit werd ook bevestigd in de match. Geen spek voor ons bek. Ze waren gewoon te sterk en wij werden van het kastje naar de muur gespeeld. Deze jongens stonden duidelijk aan al een stapje verder in hun basketontwikkeling dan wij. Maar desondanks vochten onze meiden ervoor. We bleven proberen om die  goeie pass te geven, ons vrij te spelen, die snelle dribbelaar te stoppen, die rebound te nemen, dat shotje of lay-up af te werken. Hier worden we alleen maar sterker van. Ook in de terugmatch was het hard knokken. Maar we hadden duidelijk al teen en tander geleerd uit de vorig clash en  konden zo toch iets meer weerstand bieden. We blijven werken, we blijven groeien!

Speelden: Laura Aelvoet, Alies Defoort, Fien Folens, Marie-Alix Coucke, Marie Van Mol, Aya Quarrouch, Hiba Zergoug

Speelden: Laura Aelvoet, Jana Devynck, Fien Folens, Ude Tydgat, Marie Van Mol, Aya Quarrouch, Pauline Lambert, Hiba Zergoug