Gemakkelijker dan verwacht.

Au Pinquin Basket Blankenberge – K- BTK Dames A    28-66

Van bij aanvang, wisten we dat de klip naar het zeetje niet zo vanzelfsprekend ging zijn. Blankenberge is een agressieve ploeg die steeds vecht tot het einde. Als we onze ambitie willen waarmaken, mochten we daar zeker geen steek laten vallen. We verschenen dan ook heel geconcentreerd aan de opworp. We lieten de Blankenbergse meisjes in het eerste quarter niet gemakkelijk scoren, waardoor we na 10 minuten 4-17 op het bord zagen verschijnen.
Ook in de tweede 10 minuten gingen de Kortrijkse dames op hun elan verder. Steeds werd er naar de juiste optie gekeken. Mismatches werden gezocht en extra passes werden gegeven. Het was een aangenaam kijkstuk. Iedereen kwam aan bod en er werd nog meer gescoord. Met een 13-38 stand gingen we de rust in.
Ook na de pauze, konden de kustmeisjes geen aansluiting vinden bij de leider in de competitie. Alhoewel de bezoekers aanvallend wat stil vielen en hun snelheid niet optimaal meer benutten, kon de thuisploeg niet naderen. Na 30 minuten: 21-52.
Ook de laatste 10 minuten brachten geen verbetering voor de zjèkapitings, die in geen enkele quarter meer dan 9 punten konden maken. De defense van de meisjes van coach Nils stond dus op punt. Een goede voorbereiding voor de kleppers die nog moeten komen.
Nadat er maandag 5 maart gestreden wordt voor een plaats in de halve finale van de beker van West-Vlaanderen tegen de Kortrijkse B-ploeg, wacht ons op 10 maart de hele belangrijke match tegen de tweede in de stand: Avanti Brugge. Supporters op post!

Speelden : Lisa Grimonprez 16, Elien Schooreel 8, Amelie Gheysen 4, Nohaila Msili 4, Catherine Mortier 4, Tesse Kapenga 8, Yante Strumane 12, Vibe Bevernage 2, Maaike Remmerie 8, Luca Cordier.