Walk-over !!

K-Basketteam Kortrijk Heren A . –  BC Black Boys Erpe Mere A.  113-52

Rodelantaarn Erpe-Mere deed de verplaatsing met amper 6 spelers en hooguit 2 supporters. Wellicht gingen de bezoekers uit van een nederlaag maar dat het een afstraffing van formaat zou worden hadden ze misschien wel niet verwacht. De thuisploeg startte vlotjes en liep al snel tien punten uit (21-11) om uiteindelijk het eerste quarter af te sluiten met duidelijke 25-14 cijfers. Youngster Pallieter Bevernage miste zijn entree in het tweede quarter niet. Met 3 driepunters op rij zorgde hij meteen voor een 20-puntenkloof (34-14). De ploegmaats moesten evenwel niet onderdoen en zorgden er via mooi collectief basket voor dat de kloof verder werd uitgediept. Bij de rust (52-29) was de wedstrijd natuurlijk reeds lang gespeeld. In de tweede speelhelft kon coach Wyseur naar hartelust roteren terwijl de spelers bleven uitpakken met wervelende acties en sublieme korven tot groot jolijt van het publiek dat met volle teugen genoot. Erpe-Mere moest ook in het derde quarter de kelk ledigen tot op de bodem (32-11). Wie dacht dat de concentratie en de inzet in het slotquarter zouden verslappen, had het verkeerd voor. De spelers bleven er met veel gretigheid voor gaan en met nog 4 minuten op de klok was de century een feit. Hobi was de man van dienst en kon dus na de match een rondje betalen. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een heuse monsterscore: 113-52. Hiermee komt het aanvallend gemiddelde boven de 86 punten per match en is K-BTK de best scorende ploeg van de reeks.

Scoorden: Jerome Vandenberghe 24, Amaury Tandt 3, Thomas Vanfleteren 6, Jasper Velghe 14, Pallieter Bevernage 11, Sander Accou 9, Pieter Destaebel 4, Hobi Cottenier 10, Birger Verfaille, Thomas Witdouck 14, Andreas Vanwalleghem 2, Jarit Fermaut 16.