Uniek in de clubgeschiedenis: U21 naar final four !!!

K -Basketteam Kortrijk U21  – BBC Jeugd Gentson         77 – 44

Zondag 18 februari 2018 zal als een onvergetelijke dag in het geheugen gegrift staan van onze U21-ploeg. De club had massaal supporters gemobiliseerd, er was gezorgd voor randanimatie en opzwepende muziek van huis-DJ Marino terwijl een horde jeugdspelertjes de stille momenten op een speelse wijze wisten op te vullen. Dit alles moest de U21 stimuleren in hun opmars naar de final four.
Heel even leek K-BTK toch een moeilijke kluif te zullen hebben aan Gentson maar mede onder impuls van een beresterke Jarit werd reeds in het eerste quarter een tienpuntenkloof geslagen (19-9). Opgejaagd door een wild enthousiast publiek ging de thuisploeg op hetzelfde elan verder en diepte de voorsprong nog verder uit met deze keer Pallieter aan het “driepuntkanon”. Bij de rust stond dan ook een ruime 39-21 voorsprong op het bord. Wedstrijd weliswaar nog niet gespeeld maar toch reeds een geruststellende score.
Ook in de tweede helft bleef K-BTK heer en meester. De eindstand van quarter drie spreekt hierbij voor zichzelf: 18-7. En zoals wel eens vaker gebeurt bij een te ruime voorsprong verslapt in het slotquarter de concentratie wat leidt tot kwalitatief minder verzorgd basket. Ook dit quarter werd evenwel nog gewonnen (20-16) waardoor de wedstrijd uiteindelijk werd afgesloten met riante 77-44 cijfers. Na de wedstrijd niets dan lovende woorden voor de ploeg van coach Wyseur. Iedereen was vol lof voor het hoogstaand niveau waarop werd gespeeld. Pure reclame voor het basket in het algemeen en voor onze U21 ploeg in het bijzonder die hiermee een unieke prestatie heeft geleverd in de geschiedenis van de club. Nooit eerder speelde een jeugdploeg de final four. Dikke proficiat !

Scoorden:  Thomas Vanfleteren 4,  Maxim Watteyn 3, Pallieter Bevernage 19, Gerben De Winter 5, Lars Wastyn 6, Tibo Spruytte 2, Thomas Witdouck 17, Jonas De Rycke 4, Jules Ryon, Jarit Fermaut 17.